Wall Street: Ράλι 2% για τον Nasdaq - Τέλος στο 7ήμερο αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ράλι 2% για τον Nasdaq - Τέλος στο 7ήμερο αρνητικό σερί
Κέρδη 435 μονάδων για τον Dow Jones, πλησιάζει ξανά τις 4.000 μονάδες ο S&P 500.

Τέλος -με εμφατικό τρόπο- στο επταήμερο πτωτικό του σερί έβαλε την Τετάρτη ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, καθώς τόσο η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά εννέα μηνών όσο και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έδωσαν σημαντική ώθηση στην αμερικανική αγορά, η οποία προσπαθεί να συνέλθει από τρεις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή το επενδυτικό κλίμα παραμένει μουδιασμένο, καθώς διάχυτη είναι η εκτίμηση πως η Fed θα προχωρήσει σε νέα μεγάλη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ώστε να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό, γεγονός που έχει ήδη προεξοφληθεί από τους αναλυτές.

Μάλιστα, η αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Λάελ Μπρέιναρντ επανέλαβε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων μέχρι την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων. «Θα συνεχίσουμε (σ.σ. τις αυξήσεις στα επιτόκια) για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μπρέιναρντ, σημειώνοντας πως τα αυξημένα ποσοστά του πληθωρισμού πλήττουν κυρίως τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 2,14% ή 246 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 11.791 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,4%, κλείνοντας στις 31.581 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον διευρυμένο S&P 500, ο οποίος έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 1,83% στις 3.979 μονάδες, με το σύνολο των επιμέρους κλάδων να διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος με μόνη εξαίρεση τον ενεργειακό τομέα.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των αεροπορικών κολοσσών, με τον τίτλο της United Airlines να ενισχύεται άνω του 5%, μετά την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της εταιρείας για τη ζήτηση στο τρίτο τρίμηνο. Άνοδος 4,6% και για την American, ενώ οι Delta και Southwest ενισχύθηκαν κατά 3,3% και 2,5% αντίστοιχα.

Μάκρο

Το εμπορικό τους έλλειμμα για τον Ιούλιο συρρικνώθηκε κατά 12,6% για να «προσγειωθεί» στο χαμηλό εννέα μηνών των 70,6 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση αντικατοπτρίζει τη μειωμένη ζήτηση των Αμερικανών για εισαγωγές αλλά και το ισχυρό δολάριο που καθιστά τα ξένα αγαθά λιγότερο ακριβά.

Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 2,9% στα 329,9 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 259,3 δισ. δολάρια.

Το μικρότερο εμπορικό έλλειμμα αναμένεται να δώσει ώθηση στο αμερικανικό ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο. Το προϊόν της οικονομίας αναμένεται να αυξηθεί την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, μετά τη συρρίκνωσή του στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Σε χαμηλά εννέα μηνών το αργό - «Βουτιά» άνω του 5%

Σε υψηλά εννέα ημερών ο χρυσός - «Κρατάει» τα 1.700 δολάρια

Κάτω από το 1 τρισ. δολάρια η αγορά των κρυπτονομισμάτων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider