Πτωτικές διαθέσεις στη Wall Street σε συνέχεια του αρνητικού σερί τριών εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές διαθέσεις στη Wall Street σε συνέχεια του αρνητικού σερί τριών εβδομάδων
Ευμετάβλητη η κατάσταση μετά από τρεις εβδομάδες με απώλειες στη Wall Street.

(UPD: 22:40)

Η Wall Street αδυνατεί να ξαναβρεί τον βηματισμό της με τις μετοχές να υποχωρούν την Τρίτη ενώ οι επενδυτές στοχεύουν να ξεκινήσουν δυναμικά την εβδομάδα μετά και τη χθεσινή αργία λόγω της Labor Day.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones χάνει 0,66% στις 31.111 μονάδες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq κινούνται επίσης με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας0,48% και 0,86% αντίστοιχα και διαμορφώνονται στις 3.905 και 11.532 μονάδες.

Παράλληλα, οι φόβοι για αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την ΕΚΤ, είναι διάχυτοι στις αγορές με την ενεργειακή κρίση να βαθαίνει.

Μάκρο

Τα «πάνω» του φαίνεται πως παίρνει ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υπηρεσιών στις ΗΠΑ (ISM), βρέθηκε σε υψηλό τετραμήνου καθώς, ανήλθε στο 56,9% τον Αύγουστο, από 56,7% τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικότερα, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,9% στο 61,8 τον Αύγουστο, ενώ οι παραγγελίες προμηθευτών αυξήθηκαν κατά 3,3% στο 54,5.

Οι τιμές έπεσαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η απασχόληση βελτιώθηκε ελαφρά.

Τα αποθέματα συρρικνώθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα καθώς οι εταιρείες ακόμα αγωνίζονται να ξαναγεμίσουν τις αποθήκες τους.

Επιχειρήσεις

Στα επιχειρηματικά νέα, η CVS εξαγοράζει την Signify Health για 8 δισ. δολάρια, σε μια συμφωνία που θα παρέχει στη CVS 10.000 γιατρούς, ενώ θα τη βοηθήσει να συντονίσει την ιατρική περίθαλψη για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Από την πλευρά του, ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Verizon αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα στα 65,25 σεντς ανά μετοχή από 64 (+2%) και θα καταβληθεί την 1η Νοεμβρίου.

Η νέα εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που οι μετοχές της Verizon δυσκολεύονται φέτος, χάνοντας 20% το 2022, με υποχώρηση 7% μόνο τον περασμένο μήνα.

Ταυτόχρονα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετοχές της Bed Bath & Beyond έπεσαν την Τρίτη μετά τον θάνατο του οικονομικού διευθυντή της το Σαββατοκύριακο.

Η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 15%, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από το κενό στο τιμόνι της εταιρείας μετά τον θάνατο του Gustavo Arnal, που πέθανε την Παρασκευή αφού έπεσε από ένα κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν,

Το γραφείο του ιατροδικαστή της πόλης έκρινε αργότερα ότι ο θάνατος ήταν αυτοκτονία, ενώ η Bed Bath ανακοίνωσε πως η Laura Crossen θα αναλάβει ως προσωρινή CFO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικτά τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

«Τα χειρότερα είναι μπροστά»: Ηχηρή προειδοποίηση Uniper μετά τη ρωσική διακοπή ροών στην Ευρώπη

Εφιαλτική πρόβλεψη για αύξηση 2 τρισ. στους λογαριασμούς ρεύματος στην Ευρώπη έως το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider