Απώλειες 2,05% στο Χρηματιστήριο Αθηνών το Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Απώλειες 2,05% στο Χρηματιστήριο Αθηνών το Σεπτέμβριο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με απώλειες 2,05% αποχαιρέτησε το Σεπτέμβριο το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 1,48%.

Αν και η ελληνική αγορά παρουσίασε σήμερα σημαντικές αντοχές στις πιέσεις που δέχθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για το μέλλον της Deutsche Bank, και παρά τις προσπάθειες για window dressing που έγιναν εμφανείς σε κάποιες μετοχές, τελικά η αγορά δεν μπόρεσε να κλείσει με θετικό πρόσημο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 565,53 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,48%. Ανοδικά κινήθηκαν 52 μετοχές, 49 πτωτικά και 32 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 37,539 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 54.948.237 μετοχές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+2,07% στα 3,95 ευρώ), της Eurobank (+1,60% στα 0,508 ευρώ), της ΕΥΔΑΠ (+0,94% στα 5,35 ευρώ), της ΔΕΗ (+0,76% στα 2,65 ευρώ), της Coca Cola HBC (+0,44% στα 20,63 ευρώ) και της ΜΕΤΚΑ (+0,41% στα 7,41 ευρώ).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-3,85% στα 1,25 ευρώ), του ΟΠΑΠ (-2,97% στα 7,52 ευρώ), της Alpha Bank (-2,63% στα 1,48 ευρώ), της ΕΧΑΕ (-2,38% στα 4,10 ευρώ) και της Grivalia Properties (-1,90% στα 6,70 ευρώ).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή Μάνο Χατζηδάκη το μόνο ίσως ενθαρρυντικό στοιχείο της εβδομάδας που πέρασε ήταν η άρνηση του Γενικού ∆είκτη να ακολουθήσει την τάση των ξένων αγορών στην ροή των αρνητικών τραπεζικών νέων κρατώντας μια πιο μετριοπαθή στάση έναντι των βασικών διεθνών χρηματιστηρίων.

Κατά τον ίδιο «με τόσο χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν μπορούν να υποστηριχθούν έντονες κινήσεις, ούτε να αποκτήσει διάχυση η όποια θετική είδηση στο ταμπλό».

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς, διακινώντας 17.673.583 και 15.386.404 τεμάχια, αντιστοίχως.Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 6,687 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 5,201 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,76%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,83%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Dionic+19,35%, Nexans +19,00%, Trastor +18,12% και A.S. Company +13,43%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΕΓΕΚ -19,15%, Περσεύς-10,09%, Centric Συμμετοχών -10% και Ιντρακάτ -9,87%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οχήματα: Με τεχνητή νοημοσύνη ο έλεγχος των προστίμων - Ψηφιακός «βοηθός» στις ενστάσεις

Οι 5 λόγοι αποχώρησης από την εργασία - Πως αξιολογούν τους εργοδότες τους οι Έλληνες

ΗΡΑΚΛΗΣ: Έτοιμος ο Riviera Tower – Το IRC, η υπογειοποίηση Ποσειδώνος, το αποτύπωμα στο Ελληνικό

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider