Σε στάση αναμονής για την απασχόληση στις ΗΠΑ η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε στάση αναμονής για την απασχόληση στις ΗΠΑ η Wall Street
Μικρές απώλειες για τον Dow Jones και οριακά κέρδη για τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο, πριν από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινείται η Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα και εν αναμονή για τα στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,30% ή 99,38 μονάδες στις 37.742 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,16% ή 7,27 μονάδες στις 4.147 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει οριακά 0,05% ή 8,32 μονάδες στις 12.671 μονάδες.

Αγορά εργασίας και Fed

Η προσοχή των επενδυτών, εν μέσω της ήπιας συναλλαγματικής κίνησης λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης, βρίσκεται στα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και στο κατά πόσο αυτά θα επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας κατά τον Ιούλιο, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στο κατά πόσο η αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed, που συνεπάγεται την άνοδο του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις, επηρέασε τις προσλήψεις των Αμερικανών εργοδοτών.

Παράλληλα, τα στοιχεία θα δώσουν «σημάδια» για το εάν η τράπεζα θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της από τον Σεπτέμβριο με τον τρέχοντα ρυθμό ή εάν θα «αφήσει το γκάζι» στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, υπό τον φόβο της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Μάκρο

Μικρή αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς διαμορφώθηκαν σε 260.000 έναντι 256.000 την προηγούμενη εβδομάδα, με τα στοιχεία να κινούνται εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε σε 79,6 δισ. δολάρια έναντι 85,5 δισ. τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 80 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν 1,7% στα 260,8 δισ. δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Οι εισαγωγές προϊόντων ενισχύθηκαν 0,3% στα 340,4 δισ. δολάρια.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες κοντά στο 3% σημειώνει η μετοχή της Eli Lilly, αφού η εταιρεία με έδρα την Ινδιανάπολη ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,05 δολάρια ανά μετοχή. Τα προσαρμοσμένα κέρδη για το κόστος απόσβεσης και το επενδυτικό κόστος, ανήλθαν σε 1,25 δολάρια ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προσδοκιών της Wall Street. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών ανερχόταν σε κέρδη 1,80 δολάρια ανά μετοχή.

Η Amgen ανακοίνωσε πως θα εξαγοράζει τη φαρμακευτική ChemoCentryx έναντι 3,7 δισ. δολαρίων, με στόχο να αποκτήσει πρόσβαση στο αντιφλεγμονώδες φάρμακο Tavneos, μετέδωσε το Reuters.

H συμφωνία για την εξαγορά έρχεται στο ύψος των 52 δολαρίων ανά μετοχή, premium περίπου 116% σε σχέση με τον κλείσιμο της μετοχής της ChemoCentryx στην Wall Street την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ING: Η πρώτη γραμμή άμυνας και το κρυφό «όπλο» της ΕΚΤ στον «πόλεμο» των αγορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider