Το Χρηματιστήριο έχασε και τις 780 μονάδες, με αρνητικές πρωταγωνίστριες τις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χρηματιστήριο έχασε και τις 780 μονάδες, με αρνητικές πρωταγωνίστριες τις τράπεζες
Πτώση άνω του 3% για την ελληνική αγορά. Ο Γενικός Δείκτης κάτω από τις 780 μονάδες για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Νέο αρνητικό ρεκόρ για το 2022 κατέγραψε για το κλείσιμο της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την... κατηφόρα για την ελληνική αγορά να σταματά λίγο πιο κάτω από τις 779 μονάδες και τις σημερινές απώλειες να εγείρουν ερωτήματα για την κίνηση του ΧΑ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Και αυτό γιατί οι λόγοι που προκάλεσαν τη σημερινή πτώση, δηλαδή η ανησυχία των αγορών για την ενεργειακή κρίση και για το ενδεχόμενο ύφεσης, δεν φαίνεται να αποκλιμακώνονται μέσα στους επόμενους μήνες. Ιδιαίτερα εάν στο απαισιόδοξο σκηνικό που «απλώνεται» για τους επενδυτές συνυπολογιστεί και η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας.

Πέρα από τις εγχώριες εξελίξεις, στο αρνητικό κλίμα για το ΧΑ συνέβαλαν και οι πιέσεις που δέχθηκαν τα ταμπλό στις ευρωαγορές και την Wall Street, που κινούνται και αυτά υπό τον φόβο αρνητικών οικονομικών εξελίξεων, όπως προειδοποίησε η Τράπεζα της Αγγλίας, κάνοντας λόγο για «θύελλα» εντός των επόμενων μηνών.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε 3,21% στις 779,68 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 82,3 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 808,44 μονάδες και χαμηλό στις 778,84 μονάδες.

Σημειώνεται πως τελευταία φορά που ο ΓΔ έκλεισε κάτω από τις 780 μονάδες ήταν στις 8 Μαρτίου του 2022, ενώ το σημερινό κλείσιμο είναι το χειρότερο για την αγορά από τον Φεβρουάριο του 2021.

O Large Cap υποχώρησε 3,83% στις 1.854,32 μονάδες, ο Mid Cap έπεσε διολίσθησε 2,82% στις 1.251,86 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 9% στις 443,16 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, ξεχώρισε αρνητικά η Intrakat, με πτώση άνω του 11% στον απόηχο για τη συμφωνία εξαγοράς του ποσοστού της Intracom από τους Μπάκο - Καϋμενάκη.

Ακολούθησαν η πτώση της Eurobank (-11,63%) και της Τράπεζας Πειραιώς (-10,89%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider