Χρηματιστήριο: Οριακές απώλειες παρά τις ισχυρές τραπεζικές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Οριακές απώλειες παρά τις ισχυρές τραπεζικές πιέσεις
Πέριξ των 805 μονάδων το κλείσιμο της ελληνικής αγοράς τη Δευτέρα. Ισχυρή πτώση για την Μυτιληναίος και τις τραπεζικές μετοχές

Με οριακή πτώση ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, δίνοντας συνέχεια στις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων και παραμένοντας επικίνδυνα κοντά στις 800 μονάδες.

Η αγορά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το -γενικό καλό- κλίμα από τα διεθνή ταμπλό, εν μέσω περιορισμένης συναλλαγματικής δραστηριότητας σε Αθήνα και Ευρώπη λόγω της αργίας στις ΗΠΑ για την αργία της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Στο επίκεντρο των προβληματισμών για τους επενδυτές παραμένουν οι ανησυχίας για την πορεία της οικονομίας, καθώς τη Δευτέρα καταγράφεται νέα άνοδος των ενεργειακών τιμών.

Η εικόνα στην αγορά

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών απώλεσε 0,03% στις 805,55 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 34 εκατ. ευρώ. Ο ΓΔ έκλεισε κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 801,57 μονάδων, ενώ δεν άντεξαν τα θετικά πρόσημα που έφεραν την αγορά έως και τις 812,23 μονάδες μέσα στη μέρα.

Ο Large Cap έπεσε 0,07% στις 1.928 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,28% στις 1.288 μονάδες, ενώ ο δείκτης των τραπεζών διολίσθησε 1,72% στις 486,99 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, πτώση 3,56% έγραψε η Μυτιληναίος, απώλειες 3,31% η Alpha Bank και υποχώρησε 2,49% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Αντίθετα, κέρδη 7,02% σημείωσε η μετοχή της Intrakat.

Σημειώνεται πως η εισηγμένη Ideal Holdings, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 74,99% της Coleus Packaging (pty) Limited που εδρεύει στην Ν. Αφρική, έπειτα από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ν. Αφρικής. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα της Coleus Packaging θα ενοποιούνται στα αποτελέσματα της Ideal Holdings με αρχή το 3ο τρίμηνο του 2022, δηλαδή από την 1η Ιουλίου 2022 και μετά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider