Σε υψηλό 2 μηνών το πετρέλαιο, με την προσοχή στο εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 2 μηνών το πετρέλαιο, με την προσοχή στο εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία
Ράλι στις τιμές του αμερικανικού αργού και του brent, εν μέσω της μειωμένης ποσότητας πετρελαίου από τη Ρωσία στην παγκόσμια αγορά.

Σημαντικότατη άνοδο κατέγραψαν για την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, φτάνοντας σε υψηλό 2 μηνών εν αναμονή των εξελίξεων για το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που μπορεί να περιορίσει περαιτέρω τη διάθεση του «μαύρου πετρελαίου» της Μόσχας στη διεθνή αγορά.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, όπου θα συζητηθούν οι νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας και η πορεία ενεργειακής απεξάρτησης της ΕΕ από τη Ρωσία. Μένει να φανεί το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, δεδομένης της άρνησης που έχουν εκφράσει για αυτό το ενδεχόμενο χώρες όπως η Ουγγαρία.

Ωστόσο, ακόμα και χωρίς το ευρωπαϊκό εμπάργκο, η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έχει μειωθεί σημαντικά λόγω των κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και επικεφαλής της ενεργειακής πολιτικής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε πως η παραγωγή πετρελαίου της χώρας αναμένεται να διαμορφωθεί σε 480 με 500 εκατ. τόνους για το 2022, όταν το 2021 ήταν 524 εκατ. τόνοι.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 3,41% ή 3,76 δολάρια στα 114.09 δολάρια ανά βαρέλι, στην υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 23 Μαρτίου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 2,86% ή 3,18 δολάρια στα 114.32 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει πρόσκαιρα μέσα στην Πέμπτη στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider