Κοντά σε υψηλό 14 ετών οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε υψηλό 14 ετών οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου 
Οι τιμές του αερίου καταγράφουν μέχρι σήμερα άνοδο 30% για τον Μάιο, ενώ από την αρχή του 2022 σημειώνουν άνοδο κοντά στο 150%.

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών διαμορφώθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, εν μέσω της ενεργειακής αβεβαιότητας που «γεννά» ο πόλεμος στην Ουκρανία και καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με το CNBC, το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), τα συμβόλαια του αμερικανικού αερίου ενισχύθηκαν έως και 6%, στα 9 δολάρια ανά βρετανική θερμική μονάδα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008.

Η αύξηση έρχεται καθώς παραμένει περιορισμένη η παραγωγή αερίου και αυξάνονται οι εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ, ενώ η άνοδος των τιμών «δείχνει» σε περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών.

Σημειώνεται πως οι τιμές του αερίου καταγράφουν μέχρι σήμερα άνοδο 30% για τον Μάιο, ενώ από την αρχή του 2022 σημειώνουν άνοδο κοντά στο 150%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Gazprom πλήρωσε λιγότερα στην Ουκρανία για μεταφορά αερίου αφότου το Κίεβο περιόρισε τις ροές

gazzetta
gazzetta reader insider insider