Έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street - «Μάχη» για τις 4.000 μονάδες ο S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street - «Μάχη» για τις 4.000 μονάδες ο S&P
Προσπάθεια ανασύνταξης στην αμερικανική αγορά - Κέρδη 250 μονάδων για τον Dow Jones.

Τελευταία ενημέρωση 22.35

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, το οποίο οδήγησε την «Μητέρα των Αγορών» -τον δείκτη S&P 500- στις παρυφές της bear market.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 33 μονάδες ή 0,11% και διαμορφώνεται στις 32.230 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 χάνει 0,51% και βρίσκεται στα επίπεδα των 4.003 μονάδων.

Ισχυρή πτώση για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος καταγράφει απώλειες 1,37% στις 11.638 μονάδες, ενώ ο Russell 2000 -των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης- υποχωρεί κατά 0,48% στις 1.783 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι δείκτες της Wall Street ξεκινούν τις συνεδριάσεις της εβδομάδας, ερχόμενοι από ένα προσωρινό ράλι ανακούφισης την Παρασκευή, το οποίο ωστόσο δεν στάθηκε ικανό να σβήσει τις απώλειες για το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ήταν η έβδομη διαδοχική με πτώση για τον Dow Jones, επίδοση που συνιστά την χειρότερη από το 2001.

Πλέον, ο S&P 500 βρίσκεται χαμηλότερα κατά 16% σε σχέση με τα ιστορικά του υψηλά, ενώ ο Nasdaq απέχει περισσότερο από 27% από το ρεκόρ του, καθώς η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έχει πληγώσει σημαντικά τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 7% σημειώνει η μετοχή της Spirit Airlines, στον απόηχο της είδησης πως η αεροπορική JetBlue κινείται για την επιθετική εξαγορά της εταιρείας, ενώ ο τίτλος της Carvana ενισχύεται κατά 7% μετά τις ανακοινώσεις των επιδόσεων της εταιρείας μεταχειρισμένων οχημάτων κατά το α' τρίμηνο του 2022.

Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της American Express, ενώ οι Microsoft και Home Depot υποχωρούν κατά 1,9% και 1,7% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρό rebound στις ευρωαγορές - Κέρδη 2,1% για τον STOXX

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα - «Χάνει» εκ νέου τα 30.000 δολάρια το bitcoin

Μικρή πτώση για το πετρέλαιο - Στα 110 βλέπουν το αργό οι διεθνείς αναλυτές μέχρι το τέλος του χρόνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider