JetBlue: Επιθετική πρόταση για την εξαγοράς για της low cost Spirit Airlines

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JetBlue: Επιθετική πρόταση για την εξαγοράς για της low cost Spirit Airlines
Στην κατάθεση πρότασης για την επιθετική εξαγορά της αεροπορικής Spirit Airlines προχώρησε η JetBlue Airway, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Στην κατάθεση πρότασης για την επιθετική εξαγορά της αεροπορικής Spirit Airlines προχώρησε η JetBlue Airway, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Πιο αναλυτικά, η JetBlue εμφανίζεται διατεθειμένη να καταβάλλει το ποσό των 33 δολαρίων για κάθε μετοχή της low cost αεροπορικής, λίγες ημέρες μετά την απόρριψη μίας ακόμα προσφοράς για την εξαγορά της Spirit Airlines.

Όπως αναφέρει το Reuters, η νέα προσφορά της JetBlue ανέρχεται στα 33 δολάρια για κάθε μετοχή της Spirit Airlines -έναντι 30 δολαρίων/μετοχή της αρχικής πρότασης-, με την αμερικανική εταιρεία να ευελπιστεί πως ενδεχόμενο deal θα ενισχύσει την προσπάθεια να ανταγωνιστεί με καλύτερους όρους τις τέσσερις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ (American, Delta, United, Southwest), οι οποίες ελέγχουν σχεδόν το 80% της επιβατικής αγοράς.

Σημειώνεται πως η Spirit Airlines απέρριψε τον προηγούμενο μήνα την αρχική προσφορά της JetBlue, καθώς εκτιμά πως ενδεχόμενο deal πιθανότατα δεν θα λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.

Στον απόηχο των δημοσιευμάτων, η μετοχή της Spirit Airlines ενισχύεται άνω του 7% στη συνεδρίαση της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η  JetBlue ανακηρύχθηκε χειρότερη αεροπορική εταιρεία της χώρας

ΗΠΑ: Η συγχώνευση Frontier - Spirit Airlines δημιουργεί νέο αεροπορικό κολοσσό αξίας 6,6 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider