Στο 3,8% ο Nasdaq - Άλμα στις 466 μονάδες ο Dow - Ανέκαμψε μετά τα sell off η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 3,8% ο Nasdaq - Άλμα στις 466 μονάδες ο Dow - Ανέκαμψε μετά τα sell off η Wall Street
Οι επενδυτές θέλησαν να αποτρέψουν την είσοδο του δείκτη S&P 500 σε επίπεδο bear market.

Ανοδικό ξέσπασμα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες και ανέκαμψαν από τα sell off των προηγούμενων ημερών στην Wall Street, με τους επενδυτές να αποτρέπουν την είσοδο του δείκτη S&P 500 σε επίπεδο bear market, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει κοντά στα υψηλά τεσσάρων δεκαετιών και ενισχύει τους φόβους για ύφεση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 466,36 μονάδες ή 1,47% και διαμορφώθηκε στις 32.196 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημείωσε κέρδη 2,39% και έκλεισε στις 4.023 μονάδες.

Τέλος, ισχυρά κέρδη κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρέθηκε στις 11.805 μονάδες, ενισχυμένος κατά 3,82%.

Σήμερα, ο S&P 500 είχε την καλυτερη του ημέρα από τις 4 Μαΐου, ενώ ο Nasdaq είχε την καλυτερη απόδοση από τον Νοέμβριο του 2020.

Ωστόσο, παρά τα σημερινά κέρδη, οι τρεις κυριότεροι δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν είχαν απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο, με τον Nasdaq να έχει απωλέσει 2,8%, ενώ S&P 500 και Dow Jones έχασαν 2,4% και 2,14% αντίστοιχα. Ο Dow κατέγραψε το πρώτο σερί 7 εβδομάδες με απώλειες από το 2001, ενώ ο S&P 500 είχε την μεγαλύτερης διάρκειας πτωτική πορεία, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, από το 2011.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες που έφτασαν το 9,7% σημείωσε η μετοχή της Twitter, στον απόηχο των αναρτήσεων του Έλον Μασκ πως «παγώνει» προσωρινά την εξαγορά του κολοσσού των social media, ενώ στον αντίποδα κέρδη 5,5% και 9,9% αντίστοιχα είχαν οι τίτλοι των AMC Entertainment και GameStop.

Την ίδια στιγμή η μετοχή της Robinhood εκτοξεύθηκε κατά 24,9% μετά την ανακοίνωση της απόκτησης μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία από τον Sam Bankman-Fried.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι μετοχές των American Express και Boeing με κέρδη πάνω από το 3% για την καθεμία, ενώ άνοδο 4,1% σημείωσε και η μετοχή της Salesforce. Άνοδο 4,7% είχε η μετοχή της Nike.

Μάκρο

Κάμψη κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών και εξαγωγών στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών εισαγωγών σε μηνιαίο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0% έναντι αύξησης 2,9% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση 0,6%. Σε ετήσιο επίπεδο, ο δείκτης ενισχύθηκε 12% έναντι αύξησης 13% τον Μάρτιο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 12,3%.

Ο δείκτης τιμών εξαγωγών αυξήθηκε σε μηνιαίο επίπεδο 0,6% έναντι αύξησης 4,1% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,7%. Σε ετήσιο επίπεδο, ο δείκτης ενισχύθηκε 18% από αύξησης 18,6% τον Μάρτιο και έναντι αύξησης 19,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος 4,1% για τον πετρέλαιο - Ρεκόρ με άλμα 4,4% για την βενζίνη

Σε χαμηλό 14 εβδομάδων ο χρυσός - Απώλειες 3,9% στην εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider