Επιταχύνεται το sell off στη Wall Street - Απώλειες 3,4% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιταχύνεται το sell off στη Wall Street - Απώλειες 3,4% για τον Nasdaq
Πτώση 700 μονάδων για τον Dow Jones, καθώς η ανησυχία κάνει ξανά αισθητή την παρουσία της στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 22.20

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με την επιφυλακτικότητα να κάνει ξανά αισθητή την παρουσία της στις τάξεις των επενδυτών, μετά το «ανοδικό διάλλειμα» της Δευτέρας, το οποίο εν πολλοίς πυροδοτήθηκε από την εξαγορά της Twitter από τον Έλον Μασκ, γεγονός που συμπαρέσυρε σε κέρδη το σύνολο των τεχνολογικών κολοσσών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 693 μονάδων ή 2,04% και διαμορφώνεται στις 33.355 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχωρεί στις 4.194 μονάδες, με πτώση 2,35%.

Διαβάστε ακόμα - Tesla: «Βουτιά» 11% για την μετοχή μετά την εξαγορά της Twitter από τον Μασκ

Ισχυρές απώλειες, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος χάνει 3,39% και βρίσκεται στα επίπεδα των 12.563 μονάδων.

Οι δείκτες της Wall Street συνεχίζουν τις αρνητικές τους επιδόσεις τον Απρίλιο, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 9% από τις αρχές του μήνα, ενώ S&P 500 και Dow Jones χάνουν 5% και 2% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, οι τίτλοι των Microsoft και Alphabet χάνουν περίπου 1% εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους για το α' τρίμηνο που θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των Meta, Amazon και Apple.

Απώλειες και για την UPS, με την μετοχή της μεταφορικής εταιρείας να χάνει 3% παρά το γεγονός πως οι επιδόσεις της στο α' τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ πτώση 2% σημειώνει και ο τίτλος της 3M, καθώς η εταιρεία κατασκευής βιομηχανικού εξοπλισμού εκτιμά πως οι μακροοικονομικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα επηρεάσουν την κερδοφορία της εντός του 2022.

Τέλος, «βουτιά» άνω του 7% σημειώνει ο τίτλος της General Electric καθώς οι ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν κάτω των προσδοκιών της αγοράς, ενώ η μετοχή της Boeing χάνει περίπου 1%.

Μάκρο

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, όπως οι ηλεκτρικές συσκευές, οι υπολογιστές και τα αυτοκίνητα, αυξήθηκαν στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, ανακτώντας την ανοδική τους πορεία μετά τη ραγδαία πτώση της ζήτησης στα τέλη της χειμερινής περιόδου. Συγκεκριμένα, οι νέες παραγγελίες προϊόντων που έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον τρία έτη αυξήθηκαν κατά 0,8% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 275 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο, έπειτα από πτώση 1,7% τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν κατά 20% αυξήθηκαν σε ετήσια βάση οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller. Επακριβέστερα, το 19,8%, είναι και υψηλότερο από την ετήσια αύξηση 19,1% τον Ιανουάριο και είναι η τρίτη υψηλότερη ένδειξη στην 35χρονη ιστορία του δείκτη.

Μικρή μείωση χωρίς ωστόσο να υποχωρήσει από τα υψηλά επίπεδα του Μαρτίου κατέγραψε τον Απρίλιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές εξακολουθούν να αισιοδοξούν αναφορικά με την πορεία της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στις 107,3 μονάδες, καταγράφοντας μείωση σε σχέση με τις 107,6 μονάδες κατά τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο βρέθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση στις 108,5 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από UBS και Maersk

gazzetta
gazzetta reader insider insider