Κέρδη στις «καθυστερήσεις» στην Wall Street - Άνοδος 5,7% για το Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις «καθυστερήσεις» στην Wall Street - Άνοδος 5,7% για το Twitter
Sto +1,3% o Nasdaq μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Twitter από τον Έλον Μασκ.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, σε μία επεισοδιακή ημέρα για την Wall Street, η οποία σημαδεύτηκε από την εξαγορά της Twitter από τον Έλον Μασκ, που γνωστοποιήθηκε κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών, εκτοξεύοντας την μετοχή της εταιρείας κατά 5,7%.

Οι αρχικές απώλειες των δεικτών -που άγγιξαν ακόμα και της 400 μονάδες για τον Dow Jones και το 1,5% για τον S&P 500- εξανεμίστηκαν πολύ γρήγορα όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι πληροφορίες για την απόκτηση του κολοσσού των social media από τον συνιδρυτή της Tesla, οδηγώντας τους δείκτες της αγοράς σε θετικό έδαφος στην έναρξη της εβδομάδας.

Αναλυτικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,29% και διαμορφώθηκε πάνω από τα επίπεδα των 13.000 μονάδων, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 238 μονάδες ή 0,7% στις 34.049 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.296 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,57%.

Πλέον, ο τεχνολογικός δείκτης απέχει 19,8% από τα ιστορικά του υψηλά, ενώ ο S&P 500 απέχει 10,8% από το ρεκόρ του.

Στο ταμπλό, κέρδη 2,4% σημείωσε ο τίτλος της Microsoft, ενώ η Alphabet -μητρική της Google- κατέγραψε άνοδο 2,9%. Σε θετικό έδαφος και η Meta, η οποία σημείωσε άνοδο 1,6%, όπως και η μετοχή της Coca - Cola που κέρδισε 1%, μετά την ανακοίνωση των επιδόσεων της στο α' τρίμηνο.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψαν οι κολοσσοί του πετρελαϊκού κλάδου, μετά τις νέες απώλειες του αργού. Η Chevron έχασε 2,2% και η Exxon Mobil 3,4%.

Σημειώνεται, πως μέσα στην εβδομάδα, περισσότερες από 160 εταιρείες θα ανακοινώσουν τις επιδόσεις τους για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, μεταξύ των οποίων οι Amazon, Apple, Alphabet, Meta Platforms και Microsoft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τα lockdown στην Κίνα έριξαν το αργό κάτω από τα 100 δολάρια

Σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών ο χρυσός - Κάτω από τα 1.900 δολάρια, με απώλειες 2%

Κυρίαρχη η ανησυχία στις ευρωαγορές - Απώλειες 1,8% για τον STOXX

gazzetta
gazzetta reader insider insider