Tesla: «Βουτιά» 11% για την μετοχή μετά την εξαγορά της Twitter από τον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: «Βουτιά» 11% για την μετοχή μετά την εξαγορά της Twitter από τον Μασκ
H εταιρεία του Μασκ φαίνεται πως «πληρώνει» τις ανησυχίες των επενδυτών για τη διαφαινόμενη ενασχόληση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία με τα διοικητικά της Twitter.

Σημαντικές απώλειες που «αγγίζουν το 11%» καταγράφει στη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street ο τίτλος της Tesla, στον απόηχο της εξαγοράς της Twitter από τον συνιδρυτή του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Έλον Μασκ, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου, με τον δείκτη Nasdaq να υποχωρεί άνω του 3%.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η εταιρεία του Μασκ με έδρα στο Όστιν του Τέξας φαίνεται πως «πληρώνει» τις ανησυχίες που προκαλεί στους επενδυτές η διαφαινόμενη ενασχόληση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία με τα διοικητικά της Twitter, καθώς ο ίδιος σε δηλώσεις του έχει εκφράσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία η εξαγορά της Twitter από τον Μασκ, ο γεννημένος στη Νότιο Αφρική επιχειρηματίας θα έχει στην κατοχή του -εκτός από το νέο του απόκτημα- και τις Tesla και SpaceX αλλά και δύο μικρότερες εταιρείες, την Boring Company και τη Neuralink.

Ωστόσο, το παραπάνω γεγονός δημιουργεί προβληματισμό στους επενδυτές, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως ο Μασκ θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της ενασχόλησής του στην αναμόρφωση της Twitter και ως εκ τούτου η Tesla θα περάσει σε δεύτερη μοίρα στο χαρτοφυλάκιο του συνιδρυτή της.

Παράλληλα, την ίδια στιγμή προβληματισμό δημιουργεί και η διακοπή της κατασκευής οχημάτων της Tesla στην Κίνα εξαιτίας των σκληρών lockdown που έχουν επιβληθεί από τις αρχές μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας στην μητροπολιτική περιοχή της Σαγκάης, με την εταιρεία να παραδέχεται πως τα περιοριστικά μέτρα κόστισαν περίπου έναν μήνα «όγκου κατασκευής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Αποδεκτή η πρόταση εξαγοράς από τον Έλ. Μασκ - Στα 44 δισ. δολάρια το deal, κέρδη 6% για τη μετοχή

Εκτελεστικός διευθυντής Twitter: «Αβέβαιο το μέλλον» της εταιρείας μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Εργαζόμενοι Twitter: Δυσφορία και αβεβαιότητα για το μέλλον υπό τον Μασκ - Τι είπαν Ντόρσεϊ, Μπέζος

gazzetta
gazzetta reader insider insider