Twitter: Αποδεκτή η πρόταση εξαγοράς από τον Έλ. Μασκ - Στα 44 δισ. δολάρια το deal, κέρδη 6% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Αποδεκτή η πρόταση εξαγοράς από τον Έλ. Μασκ - Στα 44 δισ. δολάρια το deal, κέρδη 6% για τη μετοχή
Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter έκανε αποδεκτή την πρόταση εξαγοράς που είχε καταθέσει ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ. Στα 44 δισ. δολάρια το ύψος της συμφωνίας. «Το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε ανακοίνωσή του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter έκανε αποδεκτή την πρόταση εξαγοράς της εταιρείας που είχε καταθέσει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για αλλαγή στάσης από πλευράς της διοίκησης του τεχνολογικού κολοσσού, η οποία αρχικά εμφανιζόταν αρνητική στο ενδεχόμενο μίας επιθετικής εξαγοράς από τον Μασκ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Έλον Μασκ πρόσφερε το ποσό των 54,2 δολαρίων για κάθε μετοχή της εταιρείας, αποτιμώντας τη συνολική αξία του κολοσσού των social media στα 44 δισ. δολάρια, ενώ μετά την ανακοίνωση η διαπραγμάτευση της μετοχής στη συνεδρίαση της Wall Street διακόπηκε προσωρινά.

Ο τίτλος της Twitter στην Wall Street ενισχύθηκε τελικά κατά5,7%.

Η τιμή των 44 δισ. δολαρίων είναι περίπου 38% πάνω από το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου, πριν ο Μασκ γνωστοποιήσει στις αρχές ότι απέκτησε μερίδιο περίπου 9% στην εταιρεία, ενώ η συμφωνία αναμένεται να κλείσει εντός του 2022 σε περίπτωση που λάβει την έγκριση των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

«Θα κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ»

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του.

«Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες – ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το ξεκλειδώσω», συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με το CNBC, οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της Twitter ήταν πυρετώδεις, καθώς στη συνεδρίαση του δ.σ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συζητήθηκε εκ νέου η απάντηση της εταιρείας στην πρόταση Μασκ, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο γεγονός πως ο συνιδρυτής της Tesla έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος το διοικητικό συμβούλιο της Twitter εμφανιζόταν αποφασισμένο να βάλει φρένο σε μία πιθανή επιθετική εξαγορά της από τον Μασκ, κάνοντας χρήση ενός «δηλητηριώδους χαπιού», το οποίο προβλέπει ότι στην περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα αποκτήσει πραγματική ιδιοκτησία τουλάχιστον του 15% των κοινών μετοχών του Twitter χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές με σημαντική έκπτωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Morgan Stanley για την εξαγορά του Twitter

Επιθετική προσφορά εξαγοράς για Twitter από τον Έλον Μασκ - Δίνει 43 δισ. δολάρια - «Εκτόξευση» για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider