Σε υψηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός, στην επιστροφή από το Πάσχα των Καθολικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός, στην επιστροφή από το Πάσχα των Καθολικών
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου προσέγγισε και τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Με μικρή άνοδο έκλεισε τη Δευτέρα η τιμή του χρυσού, στην επάνοδο του πολύτιμου μετάλλου μετά από το Πάσχα των Καθολικών.

Οι εξελίξεις των περασμένων ημερών γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία έδειξαν πως δεν αναμένεται αποκλιμάκωση της έντασης το επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στο «μέτωπο» των οικονομικών κυρώσεων των χωρών της Δύσης προς τη Μόσχα. Αυτό εντείνει τις ανησυχίες για μεγαλύτερη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στην παγκόσμια οικονομία, γεγονός που με τη σειρά του ωθεί τους επενδυτές σε περισσότερες τοποθετήσεις σε «ασφαλείς» επιλογές, όπως αυτή του χρυσού.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 0,6% ή 11,50 δολάρια στα 1.986,40 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου. Σημειώνεται πως η τιμή του μετάλλου έφτασε κοντά στα 2.000 δολάρια ενδοσυνεδριακά.

Τα συμβόλαια του χαλκού ενισχύθηκαν 1,58% στα 4,79 δολάρια.

Τα συμβόλαια του παλλαδίου, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 2,87% στα 2.423 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια της πλατίνας, παράδοσης Ιουλίου, ανέβηκαν 2,36% στα 1.018 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider