Ρωσία: Ισχυρή πτώση 4% για το ρούβλι, ενόψει της χαλάρωσης των capital controls

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ισχυρή πτώση 4% για το ρούβλι, ενόψει της χαλάρωσης των capital controls
Όπως αποφάσισαν οι ρωσικές αρχές, από τις 18 Απριλίου θα αρθεί η απαγόρευση πώληση ξένου συναλλάγματος σε ιδιώτες

Το ρωσικό ρούβλι κινείται πτωτικά στην αγορά συναλλάγματος, μετά από τη σημαντική ενίσχυση που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα και καθώς οι αρχές της χώρας προχωρούν σε χαλάρωση των capital controls που είχαν θέσει λόγω των μεγάλων ανησυχιών που δημιούργησαν για την οικονομία της Ρωσίας οι κυρώσεις της Δύσης.

Το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) η ισοτιμία έφτασε στα 78,75 ρούβλια ανά δολάριο με πτώση 3,56%, μετά από το 71 ρούβλια ανά δολάριο την Παρασκευή, που ήταν το καλύτερο επίπεδο για το ρωσικό νόμισμα από τις 11 Νοεμβρίου του 2021.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως από σήμερα θα αρθεί η προμήθεια 12% για την αγορά ξένου συναλλάγματος μέσω χρηματομεσιτών, ενώ από τις 18 Απριλίου θα αρθεί η απαγόρευση πώληση ξένου συναλλάγματος σε ιδιώτες.

Όπως σημειώνει το Reuters, η ITI Capital αναφέρει ότι η Ρωσία λαμβάνουν 1,4 δισ. δολάρια ημερησίως από τις εξαγωγές συναλλάγματος και πως το ρούβλι θα μπορούσε να ενισχυθεί περισσότερο καθώς περιορίζονται οι εισαγωγές στη Ρωσία από το εξωτερικό.

Ακόμα, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως η Μόσχα θα λάβει νομικά μέτρα εάν η Δύση προσπαθήσει να την αναγκάσει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών στο κρατικό της χρέος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Societe Generale: Αποχωρεί από τη Ρωσία, παραχωρώντας το μερίδιο στην Rosbank

gazzetta
gazzetta reader insider insider