Ψηλότερα το πετρέλαιο την Παρασκευή - Κέρδη 12% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηλότερα το πετρέλαιο την Παρασκευή - Κέρδη 12% στην εβδομάδα
Τα συμβόλαια πετρελαίου έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, «διαγράφοντας» προηγούμενες απώλειες με τις παγκόσμιες τιμές να ενισχύονται κατά σχεδόν 12% για την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια πετρελαίου έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, «διαγράφοντας» προηγούμενες απώλειες με τις παγκόσμιες τιμές να ενισχύονται κατά σχεδόν 12% για την εβδομάδα, μετά τις αναφορές για επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία που ανανέωσαν τις ανησυχίες για τις παγκόσμιες προμήθειες αργού.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν χαμηλότερα καθώς οι χώρες της ΕΕ απέτυχαν να συμφωνήσουν σε απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αργού. Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την προσφορά, εν τω μεταξύ, ώθησαν τις τιμές να σημειώσουν την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε τρεις εβδομάδες.

Ακόμα σήμερα, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν σε αποθήκη πετρελαίου στη Σαουδαραβική πόλη Τζέντα ενόψει αγώνα της Formula 1, ανέφερε το Associated Press, προσθέτοντας ότι η επίθεση είχε στόχο την ίδια αποθήκη καυσίμων στην οποία επιτέθηκαν οι Χούτι τις τελευταίες ημέρες.

«Οι αναφορές για ένα χτύπημα στη Saudi Aramco έρχονται τη στιγμή που ο κίνδυνος για την προσφορά είναι υψηλότερος από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια», δήλωσε στο MarketWatch ο Φιλ Φλιν, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group. «Αυτό θα επιδεινώσει το έλλειμμα ζήτησης-προσφοράς».

Έτσι την Παρασκευή, το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,56 δολάρια ή 1,4%, στα 113,90 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent παράδοσης Μαΐου σημείωσε αύξηση 1,62 δολάρια ή 1,4%, στα 120,65 δολάρια το βαρέλι με τις τιμές να αυξάνονται σχεδόν κατά 12% για την εβδομάδα.

Στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου, το φυσικό αέριο αυξήθηκε σχεδόν 3,2% στα 5,571 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, καταλήγοντας σχεδόν στο 15% για την εβδομάδα.

Η βενζίνη παράδοσης Απριλίου, σημείωσε άνοδο 2,4% στα 3,47 δολάρια το γαλόνι, με άνοδο 7,1% την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Απριλίου υποχώρησε 0,9% στα 4,115 δολάρια το γαλόνι, με τις τιμές να αυξάνονται πάνω από 14% στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider