Optima: Τι αναμένεται να δείξει η Titan στο Q4

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Optima: Τι αναμένεται να δείξει η Titan στο Q4
Την Πέμπτη θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου η Titan με την Optima να αναμένει ένα ισχυρότερο τρίμηνο, παρά την πίεση κόστους στα περιθώρια κέρδους.

Την Πέμπτη θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου η Titan με την Optima να αναμένει ένα ισχυρότερο σε μεγέθη τρίμηνο, παρά την πίεση του κόστους στα περιθώρια κέρδους.

Συγκεκριμένα, αναμένει κύκλο εργασιών στα 457,8 εκατ. ευρώ (+13,1% ετησίως), EBITDA στα 55 εκατ. ευρώ (-3,2% ετησίως) και καθαρά κέρδη 6,2 εκατ. ευρώ (υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν one off). Στη βάση του 2021, προβλέπει κύκλο εργασιών 1,72 δισ. ευρώ (+7% ετησίως), EBITDA 285 εκατ. ευρώ (-4% ετησίως, λόγω του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους) και καθαρά κέρδη ύψους 83 εκατ. ευρώ (+27% ετησίως).

Για την Ελλάδα: Aναμένει πως η θετική δυναμική στην εγχώρια αγορά μετά την ισχυρή ανάκαμψη που σημειώθηκε το εννεάμηνο του 2021 θα έχει επιταχυνθεί στο 4ο τρίμηνο. Στο πλαίσιο αυτό, η Optima βλέπει τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 12,4% περίπου ετησίως στα 77 εκατ. ευρώ και θετικά EBITDA στο 1 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ κατά το 4ο τρίμηνο του 2020. Ευρύτερα για το 2021, αναμένει κύκλο εργασιών 271,7 εκατ. ευρώ (+10,2% ετησίως) και EBITDA 21,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 17,2 εκατ. ευρώ EBITDA πριν από ένα χρόνο, αυξημένα κατά 24,3% σε ετήσια βάση, υποδηλώνοντας βελτίωση του περιθωρίου κατά 89 μονάδες βάσης, λόγω της αυξανόμενης συνεισφοράς από εγχώριες πωλήσεις υψηλού περιθωρίου και εξοικονόμηση κόστους.

Μέρισμα: Μετά τις guidance της διοίκησης στην τελευταία τηλεδιάσκεψη για υψηλότερη διανομή μερίσματος φέτος, εάν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στις συνθήκες, η Optima αναμένει ότι η εταιρεία θα διπλασιάσει σε ετήσια βάση το μέρισμα για το 2021 σε 0,40 ευρώ, υποδηλώνοντας μια ελκυστική μερισματική απόδοση στο 3,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider