Εβδομαδιαίες απώλειες 2% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαίες απώλειες 2% για το πετρέλαιο
Η ενδεχόμενη αύξηση των εξαγωγών από το Ιράν εξισορρόπησε μερικώς την ανησυχία που προκαλεί στην αγορά η αυξανόμενη ένταση στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Κατά 2,2% υποχώρησαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ενδεχόμενη αύξηση των εξαγωγών από το Ιράν κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως λόγω μερικής άρσης των αμερικανικών κυρώσεων εξισορρόπησε μερικώς την ανησυχία που προκαλεί στην αγορά η αυξανόμενη ένταση στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε στα 91,07 δολάρια/βαρέλι με απώλειες 69 σεντς ή 0,76%.

Στον αντίποδα, το ευρωπαϊκό Brent παραδόσεως Απριλίου κατέγραψε άνοδο 0,6% ή 57 σεντς ανά βαρέλι και έκλεισε στα 95,54 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1% σε βάθος επταημέρου.

Τέλος, το φυσικό αέριο Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 4,43 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, καταγράφοντας μικρές απώλειες 1%. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας, η τιμή σημείωσε αύξηση κατά 12,4%.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου «άγγιξαν» τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια, πριν αποκλιμακωθούν τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα με απώλειες για το αργό από τα μέσα Δεκεμβρίου, την στιγμή που οδεύαμε ολοταχώς για τα 100 δολάρια», σημείωσε στο MarketWatch ο αναλυτής Michael Hewson, προσθέτοντας πως «αυτό οφείλεται στην πιθανότητα για επιπλέον ιρανικό πετρέλαιο στην αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider