Αγορές | Χρηματιστήριο
12-01-2022 | 11:02

Pantelakis: Overweight και τιμή στόχος στα 14,50 ευρώ για τη ΔΕΗ

Newsroom
Μοιράσου το
Pantelakis: Overweight και τιμή στόχος στα 14,50 ευρώ για τη ΔΕΗ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την ευκαιρία της πράσινης μετάβασης σπεύδει να αξιοποιήσει η ΔΕΗ όπως επισημαίνει η Pantelakis Securities, τονίζοντας πως βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και να επιτύχει αποδόσεις υψηλότερες από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ενεργειακή κρίση θολώνει βραχυπρόθεσμα το σενάριο της αξίας αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα και η ΔΕΗ διαθέτει πλέον ισχυρούς παράγοντες μείωσης των κινδύνων.

Έτσι, η Pantelakis επαναλαμβάνει τη σύσταση overweight με τιμή στόχο στα 14,5 ευρώ. Όπως επισημαίνει, η αγορά παραβλέπει τη σαφή πορεία προς υψηλότερα/λιγότερο ευμετάβλητα μελλοντικά κέρδη ή φαίνεται να προεξοφλεί την αρνητική αξία για το τμήμα προσφοράς.

Επιπλέον, με στόχο να αξιοποιήσει πλήρως την ευκαιρία της πράσινης μετάβασης, η ΔΕΗ στοχεύει τώρα στην ένταξη ΑΠΕ 3,8/6,1 GW έως το 2024/2026 (από 1,3 GW έως το 2023 πριν), που με τη σειρά του οδηγεί σε 1,4 δισ. ευρώ/1,7 δισ. EBITDA το FY24/26 (αρκετά πάνω από τα 1,3 δισ. ευρώ το 2023 προηγουμένως).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Νέα επένδυση 280 εκατ. ευρώ για mega φωτοβολταϊκό στη Δυτ. Μακεδονία