Απώλειες στην Wall Street, πριν από τα πρακτικά της Fed - Πτώση 1% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street, πριν από τα πρακτικά της Fed - Πτώση 1% για τον Nasdaq
Οριακά κέρδη για τον Dow Jones και απώλειες για τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τελευταία ενημέρωση: 19:00

Με νευρικότητα κινείται η Wall Street για την τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τα μεικτά πρόσημα που κατέγραψε χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο όπου ο Dow Jones έγραψε ακόμα ένα ιστορικό υψηλό και ο Nasdaq σημείωσε μεγάλες απώλειες.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών για την Τετάρτη βρίσκεται η ανακοίνωση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που θα αποτελέσει την πρώτη «γεύση» για τις προθέσεις στην πολιτική των ισχυρών κεντρικών τραπεζών του κόσμου στο 2022.

Εξάλλου, η Wall Street αποτιμά τις ανακοινώσεις για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο του 2021, που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εν όψει των στοιχείων για την αγορά εργασίας που θα ανακοινώσει το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,20% ή 74,58 μονάδες στις 36.874, κινούμενος προς ένα ακόμα ιστορικό υψηλό.

Ο S&P 500 χάνει 0,23% ή 10,94 μονάδες στις 4.782 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο κοντά στο δικό του ρεκόρ.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1% ή 155,60 μονάδες στις 15.467 μονάδες.

Μάκρο

Σημαντικά ανώτερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ADP.

Ειδικότερα, για τον τελευταίο μήνα του 2021 κατεγράφησαν 807.000 νέες θέσεις εργασίας από 534.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, έναντι 410.000 θέσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Οι φαρμακευτικές Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ανάπτυξη ενός εμβολίου τεχνολογίας mRNA για την αντιμετώπιση του έρπητα ζωστήρα.

Σημειώνεται πως η τεχνολογία mRNA αναπτύχθηκε από τις 2 εταιρείες για την παραγωγή των εμβολίων τους κατά του κορονοϊού.

Ο όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis (πρώην PSA) ανακοίνωσε σήμερα μια μείζονα σύμπραξη με την Amazon για τη συνδεσιμότητα των οχημάτων του, χρησιμοποιώντας κυρίως τους σέρβερ AWS της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας και το σύστημά της φωνητικών εντολών Alexa.

Τα σχέδια της να προσλάβει περισσότερους από 3.000 οδηγούς και να «χτίσει» το δίκτυο παραδόσεων delivery με αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα, τη νεότερη επένδυση της στο πρόγραμμα ενίσχυσης της παροχής υπηρεσιών της, ανακοίνωσε η Walmart.

Η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 100 οδηγούς που εξυπηρετούν παραδόσεις σε περίπου 6 εκατ. σπίτια, ενώ εκτιμά πως θα μπορεί να «φτάσει» σε 30 εκατ. σπίτια μέχρι το τέλος της χρονιάς, με την ενίσχυση του στόλου της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσπάθεια για διατήρηση των ιστορικών υψηλών στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider