Συνεργασία του ομίλου Stellantis με την Amazon για τη συνδεσιμότητα των οχημάτων του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργασία του ομίλου Stellantis με την Amazon για τη συνδεσιμότητα των οχημάτων του
Για το «Smart cockpit» της Amazn, μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που από το 2024 θα είναι ενσωματωμένη στα οχήματα που παράγουν οι 14 μάρκες του ομίλου

Ο όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis (πρώην PSA) ανακοίνωσε σήμερα μια μείζονα σύμπραξη με την Amazon για τη συνδεσιμότητα των οχημάτων του, χρησιμοποιώντας κυρίως τους σέρβερ AWS της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας και το σύστημά της φωνητικών εντολών Alexa.

Η Stellantis θα δημιουργήσει μαζί με την Amazon τα λογισμικά του «Smart cockpit» της, μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που από το 2024 θα είναι ενσωματωμένη στα οχήματα που παράγουν οι 14 μάρκες του ομίλου, διευκρίνισαν οι δύο όμιλοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στο περιθώριο της CES, της μεγάλης έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας.

Όμιλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας συνάπτουν αυτή τη στιγμή παρόμοιες συμμαχίες. Η Ford ανακοίνωσε στις αρχές του 2021 μια σύμπραξη με την Google για το cloud και τα οχήματά της. Η Renault έχει επίσης συμμαχήσει με την Google. Η Microsoft έχει από την πλευρά της συμπράξεις με τη Volkswagen και τη GM για προγράμματα αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Stellantis: Στοχεύει σε επιπλέον έσοδα 20 δισ. ευρώ ετησίως από την αγορά των EV

gazzetta
gazzetta reader insider insider