Σε πολύμηνα υψηλά οι προσλήψεις νέων υπαλλήλων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πολύμηνα υψηλά οι προσλήψεις νέων υπαλλήλων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο
Για τον τελευταίο μήνα του 2021 κατεγράφησαν 807.000 νέες θέσεις εργασίας από 534.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο.

Σημαντικά ανώτερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ADP.

Ειδικότερα, για τον τελευταίο μήνα του 2021 κατεγράφησαν 807.000 νέες θέσεις εργασίας από 534.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, έναντι 410.000 θέσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2021, όταν είχαν καταγραφεί 882.000 προσλήψεις.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία της ADP αφορούν την περίοδο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν από τη μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στην αγορά εργασίας και την απασχόληση της χώρας.

Οι ανακοινώσεις έρχονται δύο μέρες προτού το υπουργείο Εργασίας ανακοινώσει τα αναλυτικά στοιχεία για τη δημιουργία των συνολικών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ (εκτός του αγροτικού τομέα), με τους αναλυτές του Dow Jones να αναμένουν μια τη δημιουργία επιπλέον 422.000 θέσεων εργασίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «καλύτερη δουλειά στις ΗΠΑ» πληρώνει 125.000 το χρόνο και έχει 10.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider