Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην αρνητική εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην αρνητική εβδομάδα
Νέες πιέσεις πέρασαν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη. Ξεχώρισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Διατήρησαν και στη σημερινή συνεδρίαση να έχουν το πάνω χέρι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο, εν μέσω και των διορθωτικών κινήσεων που καταγράφονται στη Wall Street και των μεικτών προσήμων των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο ΓΔ υποχώρησε χθες κατά 1,19% και έκλεισε στις 887,96 μονάδες. Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 869 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 869 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Φυσικά οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις κινήσεις και τους χειρισμούς των κεντρικών τραπεζών, με τη Fed να αναμένεται αύριο να δώσει τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό, την απασχόληση και το τι αυτό θα συνεπάγεται για τα επιτόκια και τα προγράμματα αγοράς τίτλων. Από την άλλη, την Πέμπτη η ΕΚΤ παίρνει τη σκυτάλη στέλνοντας σήμα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ελληνικά ομόλογα.

Στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ηπιότερες απώλειες κλείνοντας στο -0,29% και στις 885,40 μονάδες με τον τζίρο στα 55,53 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 υποχώρησε κατά -0,22% στις 2.127,89 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει ωστόσο άνοδο κατά 0,35% στις 570,19 μονάδες.

Από τις τράπεζες ξεχώρισαν η μετοχή της ETE που έδωσε ώθηση στο δείκτη ώστε να κλείσει σε θετικό έδαφος. Η μετοχή της τράπεζες έκλεισε με άνοδο 2,43% στα 2,825 ευρώ, τη Eurobank ήπια πτωτικά στο -0,18% στα 0,90 ευρώ, την Alpha Bank αμετάβλητη στα 1,0535 ευρώ και τη Πειραιώς με απώλειες -0,83% στα 1,31 ευρώ.

Θετικές κινήσεις καταγράφηκαν σε ΕΛΠΕ, Coca Cola, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίο.

Από την άλλη, βαριές απώοειες συνέχισε να καταγράφει η μετοχή της Lamda στο -3,14% και στα 6,78 ευρώ με την ΕΥΔΑΠ και τη Jumbo να ακολουθούν.

Εξίσου άτσαλη διόρθωση κατέγραψε η μετοχή της Viohalco της Titan, του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ.

Ήπια ανοδικά στα όρια του 0,14% κινούνται η Motor Oil, η Τιτάν και η Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider