Έκτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση για το πετρέλαιο
Το WTI, Ιανουαρίου, υποχώρησε κατά 24 σεντς, ή 0,4% στα 66,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ για το σύνολο της εβδομάδας, η τιμή μειώθηκε κατά 2,8%.

Την έκτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση εμφάνισε το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, κλείνοντας τη συνεδρίαση με απώλειες, παρά τα αρχικά κέρδη.

Το WTI, Ιανουαρίου, υποχώρησε κατά 24 σεντς, ή 0,4% στα 66,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας φτάσει έως και τα 69,22 δολάρια. Για το σύνολο της εβδομάδας, η τιμή μειώθηκε κατά 2,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ενώ η απόφαση του ΟΠΕΚ+ σημαίνει ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και ότι θα μπορούσαν να ξανασυνεδριάσουν ανά πάσα στιγμή, αυτό ανταποκρίνεται μόνο στην τρέχουσα αβεβαιότητα της αγοράς και όχι στον τελικό αντίκτυπο που θα έχει η παραλλαγή Όμικρον στη ζήτηση», δήλωσε ο Troy Vincent, αναλυτής στην DTN.

Εξάλλου, η απόφαση του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη να προχωρήσει κανονικά στην προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής τον Ιανουάριο, παρά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον», εκτός από την έκπληξη που προκάλεσε στην αγορά, στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα ότι τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη δεν αναμένουν να καταρρεύσει η ζήτηση.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο οργανισμός προβλέπει ότι η προσφορά θα μπορούσε να υπερκαλύψει τη ζήτηση στις αρχές του επόμενου έτους, το καρτέλ δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τα μελανά σενάρια που πυροδότησε η νέα μετάλλαξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider