Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς η αγορά βολιδοσκοπεί τη μετάλλαξη «Όμικρον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς η αγορά βολιδοσκοπεί τη μετάλλαξη «Όμικρον»
Το αμερικανικό αργο διαπραγματεύεται στα 68,13 δολάρια και το Brent στα 71,40 δολάρια.

Aνοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, αφού ο όμιλος παραγωγών ΟΠΕΚ+ δήλωσε ότι θα μπορούσε να αναθεωρήσει την πολιτική του για αύξηση της παραγωγής σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν η ζήτηση πετρελαίου καταρρεύσει λόγω της πανδημίας και των lockdown.

Την Πέμπτη, ο ΟΠΕΚ+ εξέπληξε την αγορά όταν δήλωσε ότι θα εμμείνει στα σχέδια για προσθήκη 400.000 βαρελιών ημερησίως στην αγορά τον Ιανουάριο. Ωστόσο, οι παραγωγοί άφησαν ανοιχτή την πόρτα για την ταχεία αλλαγή της πολιτικής εάν η ζήτηση πληγεί από μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης "Όμικρον". Μια τέτοια αναθεώρηση θα μπορούσε να γίνει πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνάντησή τους στις 4 Ιανουαρίου, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

Η αναλύτρια της Wood Mackenzie, Ann-Louise Hittle, δήλωσε ότι είναι λογικό για τον ΟΠΕΚ+ να τηρήσει την πολιτική του προς το παρόν, δεδομένου ότι δεν είναι ακόμη σαφές πόσο ήπια ή σοβαρή είναι η νέα μετάλλαξη σε σύγκριση με τις προηγουμενες.

«Τα μέλη του ομίλου βρίσκονται σε τακτική επαφή και παρακολουθούν στενά την κατάσταση της αγοράς», σημείωσε.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13:02 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργο διαπραγματεύεται στα 68,13 δολάρια σημειώνοντας αύξηση κατά 2,45% και το Brent στα 71,40 δολάρια σημειώνοντας αύξησηκατά 2,48%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Διατηρούνται οι προβλέψεις για ανοδικές τάσεις στις τιμές το 2022

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο, με «πλάτη» από τον ΟΠΕΚ+

Ο ΟΠΕΚ+ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση στη διάθεση πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider