Βγαίνει από τον FTSE 25 η ΕΧΑΕ - Μπαίνει η Quest

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βγαίνει από τον FTSE 25 η ΕΧΑΕ - Μπαίνει η Quest
Ανακατατάξεις στους δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση των αναθεωρήσεων βγαίνει εκτός FTSE η ΕΧΑΕ βρισκόμενη πλέον στον FTSE Mid Cap.

Η αναθεώρηση των δεικτών FTSE έφερε αλλαγές στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τη μετοχή της ΕΧΑΕ να βγαίνει από το δείκτη και τη θέση της να παίρνει η Quest, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε αναφέρει χθες το insider.gr.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της ΕΧΑΕ βρέθηκε στην 32η θέση με βάση τη φθίνουσα πορεία των κεφαλαιοποιήσεων του ΧΑ και μάλιστα πίσω και από την Epsilon Net με κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 223,28 εκατ. ευρώ, κάτι που την οδήγησε στον υποβιβασμό της στον FTSE Mid Cap.

Τη θέση της κάλυψε η μετοχή της Quest με κεφαλαιοποίηση που έφτασε τα 617,602 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με το κλείσιμο της συνεδρίασης στις 29 Οκτωβρίου) και free float άνω του 15% που αποτελεί όριο του οίκου FTSE, στο 25,12%. Η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο 65,55% από τις αρχές του έτους, με τη διοίκηση της εταιρείας να κρατά «ζεστό» το επενδυτικό κοινό, έχοντας κάνει γνωστή την πρόθεσή της να διαθέσει ως προσωρινό μέρισμα μέρος των εσόδων της πώλησης του ποσοστού της στην Cardlink, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 44,6 εκατ. ευρώ (ήτοι σε 1,25 ευρώ μεικτό ποσό ανά μετοχή).

Παράλληλα, στο δείκτη FTSE Mid Cap εισέρχονται οι μετοχές των Entersoft, Epsilon Net και η ΕΧΑΕ, ενώ διαγράφονται η ΕΛΤΟΝ και ο ΟΛΘ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Mάχη» κεφαλαιοποιήσεων στο Χρηματιστήριο για μια θέση στον FTSE 25

gazzetta
gazzetta reader insider insider