Κέρδη σχεδόν 200 μονάδων για τον Dow, νέα πτώση στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη σχεδόν 200 μονάδων για τον Dow, νέα πτώση στον Nasdaq
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να καταγράφει πτώση για δεύτερη μέρα, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις. 

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να καταγράφει πτώση για δεύτερη μέρα, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις.

Ο Dow Jones κέρδισε 194,55 μονάδες, κλείνοντας στις 35.813,80, με τη στήριξη των τραπεζών και των μετοχών ενέργειας, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,17% στις 4.690,70 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε για δεύτερη ημέρα κατά 0,5% στις 15.775,14 μονάδες.

Η μετοχή του Meta έχασε πάνω από 1%, ενώ η μετοχή της Zoom σημείωσε «βουτιά» 17% σε χαμηλό ενάμιση έτους, μετά από τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης. Για το τέταρτο τρίμηνο η Zoom ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,07 ανά μετοχή και έσοδα 1,051 δισ. δολάρια, ωστόσο προειδοποίησε για επιβράδυνση στα επόμενα τρίμηνα, καθώς η ζήτηση μειώνεται όσο ο κόσμος επιστρέφει στα φυσικά γραφεία.

Η πτώση των τεχνολογικών μετοχών ακολουθεί την εκτίναξη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, έπειτα από την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να προτείνει ξανά ως πρόεδρο της Fed, τον Τζερόμ Πάουελ. Τα υψηλότερα επιτόκια θεωρούνται συχνά αρνητικά για τις εταιρείες υψηλής ανάπτυξης, επειδή τα μελλοντικά τους κέρδη φαίνονται λιγότερο ελκυστικά με τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις να αυξάνονται.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινήθηκε κοντά στο 1,66%.

Στα εμπορεύματα, με ισχυρά κέρδη έκλεισε η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές «κράτησαν αποστάσεις» από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να διοχετεύσουν στην αγορά 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθεματικά της χώρας με στόχο την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού». Συγκεκριμένα, το WTI, παραδόσεως Ιανουαρίου, ενισχύθηκε 1,75 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 78,50 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιανουαρίου επίσης ενισχύθηκε κατά 1,62 δολάρια ή 2% στα 81,32 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Αντίθετα, ο χρυσός διατήρησε το ίδιο πτωτικό μοτίβο των τελευταίων τεσσάρων ημερών, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση και πάλι κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.800 δολαρίων. Το πολύτιμο μέταλλο σήμερα άγγιξε την χαμηλότερη τιμή των τελευταίων τριών εβδομάδων από τις 3/11, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet, καθώς έκλεισε με πτώση 22,50 δολαρίων ή 1,2%, φτάνοντας τα 1.783,80 δολάρια ανά ουγγιά.

«Είναι η εβδομάδα των Ευχαριστιών, επομένως οι επόμενες ημέρες θα είναι πιθανότατα με χαμηλό όγκο συναλλαγών, ενώ δεν θα έχουν πολλά πυροτεχνήματα», δήλωσε στο CNBC ο Ryan Detrick, επικεφαλής χρηματοοικονομικός στρατηγικός της LPL Financial. «Παρ' όλα αυτά, η Τετάρτη θα φέρει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, οπότε θα έχουμε κάτι να σκεφτούμε πριν πάμε και φάμε γαλοπούλα».

Σημειώνεται πως η αμερικανική αγορά θα είναι κλειστή την Πέμπτη, Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή (09.00 ώρα Ελλάδος).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider