Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο
Tο WTI, παραδόσεως Ιανουαρίου, ενισχύθηκε 1,75 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 78,50 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές «κράτησαν αποστάσεις» από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να διοχετεύσουν στην αγορά 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθεματικά της χώρας με στόχο την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού».

Συγκεκριμένα, το WTI, παραδόσεως Ιανουαρίου, ενισχύθηκε 1,75 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 78,50 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιανουαρίου επίσης ενισχύθηκε κατά 1,62 δολάρια ή 2% στα 81,32 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Παράλληλα, τα συμβόλαια της βενζίνης αυξήθηκαν, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να σημειώνει άνοδο 1,5% στα 2,291 δολάρια το γαλόνι. Τα futures φυσικού αερίου Ιανουαρίου ενισχύθηκαν 3,8% στα 5,048 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,7% στα 2,3646 δολάρια το γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο «πόλεμος αποθεμάτων» πιέζει το πετρέλαιο αλλά η αγορά επιμένει στα 85 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider