Νέες διευκρινίσεις από το Χρηματιστήριο για την τιμή της μετοχής της Attica Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες διευκρινίσεις από το Χρηματιστήριο για την τιμή της μετοχής της Attica Bank
Οι υπηρεσίες του Ομίλου υπολογίζουν την ενδεικτική (θεωρητική) τιμή προσαρμογής της μετοχής για την πρώτη ημέρα αποκοπής του δικαιώματος, με βάση την απόφαση 26 του ΧΑ.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επανέρχεται στο θέμα της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Αττικής για να αποσαφηνίσει το θεωρητικό υπόβαθρο υπολογισμού της ενδεικτικής τιμής προσαρμογής σε κάθε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) με αποκοπή δικαιώματος. Αξίζει να σημειωθεί πως το Χρηματιστήριο είχε προβεί και σε άλλη ανακοίνωση σήμερα αναφορικά με τα όρια διαπραγμάτευσης της μετοχής της Attica.

Όπως επισημαίνει οι υπηρεσίες του Ομίλου υπολογίζουν την ενδεικτική (θεωρητική) τιμή προσαρμογής της μετοχής για την πρώτη ημέρα αποκοπής του δικαιώματος, με βάση την απόφαση 26 του ΧΑ, η οποία λαμβάνει υπόψη τη θεωρία στη διεθνή βιβλιογραφία και τις πρακτικές στη διεθνή κεφαλαιαγορά.

Στη συνέχεια η προσαρμογή της τιμής σε κάθε τέτοια ΑΜΚ γίνεται από την προσφορά και τη ζήτηση που διαμορφώνεται στην αγορά κατά την πρώτη μέρα αποκοπής του δικαιώματος, με βάση την πληροφόρηση που έχει διαθέσει η εταιρία μέσω ανακοινώσεων, του ενημερωτικού δελτίου και τους όρους της ΑΜΚ.

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση 26 ΧΑ, η θεωρητική τιμή που χρησιμοποιήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της 22/11, προέκυψε ως εξής:

Τιμή κλεισίματος ΤΑΤΤ την Παρασκευή 19/11 = 3,95€

Αριθμός εισηγμένων τεμαχίων ΤΑΤΤ 19/11 = 24.229.445

Κεφαλαιοποίησης ΤΑΤΤ 19/11 = 95.706.307,75

Αριθμός μετοχών που θα εκδοθούν κατά την ΑΜΚ = 1.200.000.000

Τιμή έκδοσης νέων μετοχών = 0,2€

Αντλούμενα κεφάλαια από την ΑΜΚ = €240.000.000

Αριθμός μετοχών μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ = 1.224.229.445

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider