Η αναζωπύρωση της πανδημίας «βαραίνει» στο κλίμα της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αναζωπύρωση της πανδημίας «βαραίνει» στο κλίμα της Wall Street
Υπό πίεση βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street στο τέλος της εβδομάδας, καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού διεθνώς ρίχνουν την σκιά τους στο επενδυτικό κλίμα.

Υπό πίεση βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street στο τέλος της εβδομάδας, καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού διεθνώς ρίχνουν την σκιά τους στο επενδυτικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, τα «κακά μαντάτα» καταφθάνουν από την Αυστρία η οποία είναι και η πρώτη χώρα η οποία αναγκάζεται να προχωρήσει εκ νέου σε καθολικό lockdown, ενώ μια σειρά από χώρες, ανάμεσα τους και η Γερμανία, αυστηροποιούν τα μέτρα περιορισμού κυρίως για τους ανεμβολίαστους, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι και επίσημα εν εξελίξει σε όλο τον κόσμο.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών είναι από τις πλέον εκτεθειμένες σε μία τέτοια τροπή των πραγμάτων, με τις United Airlines, Delta και American να χάνουν έως και 2%.

Στους χαμένους της ημέρας βρίσκεται και η Robinhood, η οποία είδε τη μετοχή της σήμερα να χάνει 3,7% φέρνοντας της εβδομαδιαίες απώλειες πάνω από το16%. Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο χαμηλό ρεκόρ που καταγράφει η εταιρεία και δεν έχει καταφέρει να ανεβάσει την τιμή της μετοχή της πάνω από το 38 δολάρια, από τις 8/11.

Aναλυτικά, στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 200 μονάδες ή 0,56% στις 35.686 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,05% στις 4.704 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται 0,44% στις 16.064 μονάδες.

Σε επιχειρηματικά νέα, άνω των προσδοκιών κέρδη και πωλήσεις της Foot Locker για το γ’ τρίμηνο. O γίγαντας των καταστημάτων λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε την Παρασκευή, εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή τα οποία αυξήθηκαν στα 1,93 δολάρια από 1,21 δολάρια, πολύ πάνω από τη εκτίμηση της FactSet των 1,37 δολαρίων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,9% στα 2,19 δισ. δολάρια, πάνω από τη πρόβλεψη της FactSet των 2,15 δισ. δολαρίων, ενώ το κόστος πωλήσεων μειώθηκε κατά 1,9%. Οι πωλήσεις εντός καταστημάτων αυξήθηκαν 2,2%, με την πρόβλεψη να είναι για αύξηση 0,6%. Από την άλλη, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 158 εκατομμύρια δολάρια, ή 1,52 δολάρια ανά μετοχή, από 265 εκατομμύρια δολάρια ή 2,52 δολάρια ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο. Η μετοχή της κατρακυλά άνω του 9,5%.

Eπίσης, επιχειρήσεις όπως η Macy’s, η Kohl’s, η TJ Maxx και η Victoria’s Secret αποφάσισαν να περάσουν το «βάρος» του πληθωρισμού στον καταναλωτή. Συγκεκριμένα, η Macy’s ανακοίνωσε πως διεξάγει «πιλοτικά» προγράμματα τους τελευταίους τρεις μήνες για να δει ποιες κατηγορίες προϊόντων είναι πιο «ευαίσθητες» στην αύξηση τιμών και σε ποιες οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Kohl’s παρατηρεί πως οι καταναλωτές στρέφονται σταδιακά προς τα πιο premium προϊόντα, στα οποία «αντέχουν» να πληρώσουν κάτι παραπάνω. Η Victoria’s Secret επίσης πουλάει περισσότερα από τα προϊόντα της σε υψηλότερες τιμές, ενισχύοντας τα έσοδα από τις πωλήσεις. Η μετοχή της Walmart ενισχύεται 0,33%, ενώ η μετοχή της Target 0,50%. Αντίθετα, η Victoria's Secret χάνει άνω του 4,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Foot Locker: Άνω των προσδοκιών πωλήσεις και κέρδη γ' τριμήνου για τον «γίγαντα» της λιανικής αθλητικών ειδών

Macy’s, Kohl’s και Victoria’s Secret ανεβάζουν τις τιμές τους για να «σώσουν» τα κέρδη τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider