Διεθνή
19-11-2021 | 14:50

Foot Locker: Άνω των προσδοκιών πωλήσεις και κέρδη γ' τριμήνου για τον «γίγαντα» της λιανικής αθλητικών ειδών

Newsroom
Μοιράσου το
Foot Locker: Άνω των προσδοκιών πωλήσεις και κέρδη γ' τριμήνου για τον «γίγαντα» της λιανικής αθλητικών ειδών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Άνω των προσδοκιών κέρδη και πωλήσεις της Foot Locker για το γ’ τρίμηνο. O γίγαντας των καταστημάτων λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε την Παρασκευή, εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή τα οποία αυξήθηκαν στα 1,93 δολάρια από 1,21 δολάρια, πολύ πάνω από τη εκτίμηση της FactSet των 1,37 δολαρίων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,9% στα 2,19 δισ. δολάρια, πάνω από τη πρόβλεψη της  FactSet των 2,15 δισ.  δολαρίων, ενώ το κόστος πωλήσεων μειώθηκε κατά 1,9%. Οι πωλήσεις εντός καταστημάτων αυξήθηκαν 2,2%, με την πρόβλεψη να είναι για αύξηση 0,6%. Από την άλλη, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 158 εκατομμύρια δολάρια, ή 1,52 δολάρια ανά μετοχή, από 265 εκατομμύρια δολάρια ή 2,52 δολάρια ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο.

«Ο συνδυασμός ισχυρής ζήτησης και ανανεωμένου αποθέματος, σε συνδυασμό με πωλήσεις σε πλήρη τιμή, οδήγησαν σε αύξηση του μεικτού περιθωρίου κατά 380 μονάδες βάσης στο 34,7%, από 30,9% την προηγούμενη περίοδο», δήλωσε ο CFO Άντριου Πέιτζ. 

Όσον αφορά το μέλλον, ο Πέιτζ είπε ότι αναμένει οι παγκόσμιοι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας να επιμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, αλλά πιστεύει ότι «είμαστε τοποθετημένοι για την περίοδο των εορτών, με θετική ορμή και επίπεδα αποθέματος έτοιμα να ανταποκριθούν στη ζήτηση των πελατών». 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.