Πετρέλαιο: Η ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ και οι προοπτικές της ζήτησης πιέζουν τις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ και οι προοπτικές της ζήτησης πιέζουν τις τιμές
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 79,94 δολάρια και το Brent στα 81,14 δολάρια.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, υπό την πίεση των προσδοκιών για υψηλότερες προμήθειες και την εξασθένηση της ζήτησης.

Το πετρέλαιο δέχεται πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου και τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν μπορεί να απελευθερώσει πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ για να μειώσει τις τιμές.

«Ο Λευκός Οίκος έχει συζητήσει πώς θα αντιμετωπίσει τον υψηλότερο πληθωρισμό, με ορισμένους αξιωματούχους να ζητούν την αξιοποίηση του στρατηγικού αποθεματικού ή τη διακοπή των εξαγωγών των ΗΠΑ», ανέφεραν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της ANZ.

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν αυτή την εβδομάδα εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν τις υψηλές τιμές που κατέγραψε το αργό το προηγούμενο διάστημα.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε στις 556 την εβδομάδα έως τις 12 Νοεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2020, δήλωσε η Baker Hughes Co.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ+ την περασμένη εβδομάδα μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το τέταρτο τρίμηνο κατά 330.000 βαρέλια την ημέρα καθώς οι υψηλές τιμές της ενέργειας δείχνουν να εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19 .

Η ρωσική Rosneft, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο σε παραγωγή μετά τη Saudi Aramco, προειδοποίησε την Παρασκευή για έναν πιθανό «υπερκύκλο» στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, αυξάνοντας την προοπτική ακόμη υψηλότερων τιμών καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (12:20 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 79,94 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,05% και το Brent στα 81,14 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider