Για τρίτη εβδομάδα συνεχίστηκαν οι απώλειες του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για τρίτη εβδομάδα συνεχίστηκαν οι απώλειες του πετρελαίου
Οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν την πιθανότητα απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ από το Strategic Petroleum Reserve ή της απαγόρευσης των εξαγωγών πετρελαίου. 

Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, σημειώνοντας τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν την πιθανότητα απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ από το Strategic Petroleum Reserve ή της απαγόρευσης των εξαγωγών πετρελαίου για την καταπολέμηση των υψηλών τιμών των πετρελαιοειδών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, η εκπρόσωπος Τζεν Ψάκι είπε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. «Αυτό που μας λέει αυτό είναι ότι στα παρασκήνια στον Λευκό Οίκο, δεν είναι πολύ σίγουροι τι να κάνουν», δήλωσε στο Marketwatch ο Φιλ Φλυν, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group.

Κάποιοι λένε ότι η απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου των ΗΠΑ θα μειώσει μόνο την παραγωγή των ΗΠΑ και θα έθετε εκτός «παιχνιδιού» τους εγχώριους πετρελαιοπαραγωγούς, με μικρή επίπτωση στις τιμές της βενζίνης, ενώ η απελευθέρωση αποθεμάτων μπορεί να έχει μόνο βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο, προσέθεσε.

Η τιμή του αμερικάνικου αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 80 σεντς, ή 1%, για να διαμορφωθεί στα 80,79 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές έκλεισαν την εβδομάδα με απώλεια 0,6%, δείχνουν τα στοιχεία της FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider