Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου η τιμή του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου η τιμή του χρυσού
Μία «ανάσα» από τα 1.850 δολάρια το πολύτιμο μέταλλο.

Με κέρδη ολοκλήρωσε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία κατά τον Οκτώβριο εντείνουν τις απόψεις μερίδας των επενδυτών για το ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα παραμείνουν, οδηγώντας προς «ασφαλέστερες» και μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις, όπως ο χρυσός.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 1% ή 17,5 δολάρια στα 1.848,30 δολάρια ανά ουγγιά, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου για την τιμή του μετάλλου.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε στα 24,77 δολάρια/ουγγιά, που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς την Τετάρτη σημείωσε κέρδη 1,9% ή 0,42 δολαρίων/ουγγιά.

Απώλειες 1,1% κατέγραψε η τιμή του χαλκού, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να χάνει 1,1% και να διαμορφώνεται στα 4,32 δολάρια/λίβρα, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου έκλεισε στα 1.077 δολάρια ανά ουγγιά καταγράφοντας κέρδη 1,5%.

Τέλος, το παλλάδιο Δεκεμβρίου σημείωσε κέρδη 0,8% και διαμορφώθηκε στα 2.038 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 31 ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο - Πάνω από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider