Πετρέλαιο: Ώθηση στις τιμές δίνει η άρση των περιορισμών κατά της COVID-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ώθηση στις τιμές δίνει η άρση των περιορισμών κατά της COVID-19
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,64 δολάρια και το Brent στα 84,67 δολάρια.

Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη μετά από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα σημάδια παγκόσμιας ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Η τιμή του Brent έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 60% φέτος και έφτασε στο υψηλό τριετίας των 86,70 δολαρίων στις 25 Οκτωβρίου, υποστηριζόμενη από την ανάκαμψη της ζήτησης και τον περιορισμό της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+, ο οποίος διατηρεί τη στρατηγική του για αύξηση της προμήθειας κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα το μήνα έως τον Ιούνιο του 2022.

Η JPMorgan εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τον Νοέμβριο έχει ήδη σχεδόν επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα των 100 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα μετά από την κατάρρευση του περασμένου έτους.

Στην Ινδία, η ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών, με τις πωλήσεις βενζίνης να εκτινάσσονται σε υψηλό όλων των εποχών.

Παρά τη σφιχτή παγκόσμια αγορά, οι αναλυτές προέβλεψαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, συμβάλλοντας πιθανώς στον περιορισμό των περαιτέρω κερδών.

Την Τετάρτη το πρωί (11:57 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,64 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,61% και το Brent στα 84,67 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,13%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider