Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς παραμένει σφιχτή η προσφορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς παραμένει σφιχτή η προσφορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,19 δολάρια και το Brent στα 83,60 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά την Τρίτη καθώς τα θετικά σημάδια για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη υποστήριξαν τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας και οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι σταθμίζουν επιλογές για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών.

«Η παγκόσμια ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά αυτή τη στιγμή - το σχέδιο Build Back Better (1 τρις δολάρια για υποδομές) θα μπορούσε να επιδεινώσει αυτήν την κατάσταση - και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπορεί να κάνει πολλά για να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής στο Price Futures Group στη Νέα Υόρκη.

Περαιτέρω στήριξη στις τιμές παρέχει και η απόφαση της περασμένης εβδομάδας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του, να μην επιταχύνουν τις προγραμματισμένες αυξήσεις παραγωγής τους.

Ο Μπάιντεν είχε καλέσει τον ΟΠΕΚ+ να παράγει περισσότερο αργό αλλά δεδομένης της άρνησης του οργανισμού να το πράξει αυτό, είπε ότι η κυβέρνησή του έχει «άλλα εργαλεία» για να αντιμετωπίσει τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Σχεδόν δώδεκα Δημοκρατικοί της Γερουσίας κάλεσαν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα να καταπολεμήσει τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου εξετάζοντας το ενδεχόμενο απελευθέρωσης βαρελιών από το απόθεμα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης της χώρας ή ακόμη και κάνοντας το πιο ακραίο βήμα της απαγόρευσης των εξαγωγών πετρελαίου.

Την Τρίτη το πρωί (9:39 ώρα Ελάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,19 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,32% και το Brent στα 83,60 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,20%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider