«Πατά γκάζι» το ΧΑ - Τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα του ταμπλό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πατά γκάζι» το ΧΑ - Τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα του ταμπλό
Πατά γκάζι το Χρηματιστήριο. Τοποθετήσεις σε τίτλους που διόρθωσαν με ράλι σε Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Titan, ΟΤΕ.

Τελευταία ενημέρωση 13:10

Σημαντική άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο, διασπώντας τις 910 μονάδες με τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους που διόρθωσαν και πιέστηκαν το προηγούμενο διάστημα, στο γενικότερο κλίμα της αγοράς, όπως είχε επισημάνει το insider.gr. Φυσικά τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα και στην πορεία των διεθνών αγορών, με τις ευρωπαϊκές να καταγράφουν μεικτά πρόσημα.

Έτσι, ισχυρές τοποθετήσεις καταγράφονται σε Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΟΤΕ, τίτλοι που δίνουν πάτημα στους αγοραστές να υπερβούν τις 910 μονάδες, ενώ σημαντική άνοδο ξεπερνώντας τα 10 ευρώ καταγράφει η ΔΕΗ (2,29%).

Η μετοχή της Titan ενισχύεται κατά 1,89% στα 15,10 ευρώ με τη Τέρνα Ενεργειακή να καταγράφει «ράλι» 4,27% στα 12,22 ευρώ και τον ΟΤΕ στο 1,65% και τα 15,38 ευρώ.

Από την άλλη στις τράπεζες, που δείχνουν να αναλαμβάνουν θέση «οδηγού» στο Χρηματιστήριο, μετά την κόπωση που παρουσιάστηκε σε δεικτοβαρείς τίτλους συνεχίζει ανοδικά διαμορφώνοντας ένα ασφαλές «μαξιλάρι» πάνω από τις 600 μονάδες.

Η μετοχή της ΕΤΕ κινείται ανοδικά στο 0,89% και στα 2,826 ευρώ, με τη Eurobank να υποχωρεί οριακά κατά 0,27% λόγω κατοχύρωσης κερδών στα 0,975 ευρώ, την Alpha Bank να καταγράφει άνοδο 1,08% στα 1,123 ευρώ και την Πειραιώς στο 0,69% και στα 1,461 ευρώ. Έντονη άνοδος και για τις δύο σύνθετες μετοχές Cairo Mezz, και Phoenix Vega Mezz με κέρδη άνω του 2%.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,79% στις 913,89 μονάδες με το τζίρο στα 21,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,71% στις 2.211 μονάδες με τον τραπεζικό στο 0,57% διατηρώντας τις 605,44 μονάδες.

Η εικόνα της αγοράς παρά το μειωμένο τζίρο δείχνει να βελτιώνεται καθώς τοποθετήσεις καταγράφονται σε όλο το φάσμα του ταμπλό.

Η μετοχή της Intrakat και Intracom καταγράφουν «ράλι» κοντά στο 5% στα mid caps, ενώ έντονη άνοδο σημειώνει η Πλαστικά Θράκης, η Attica Bank, και η ΑΒΑΞ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Lamda Development στα 14 ευρώ από 11 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx με το uspide να διαμορφώνεται σχεδόν στο 90% από τα τρέχοντα επίπεδα. Βασικός μοχλός για την περαιτέρω ανάπτυξη της εισηγμένης αποτελεί το project του Ελληνικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider