«Ράλι» για τη μετοχή της Lamda αναμένει η Euroxx - Στα 14 ευρώ η τιμή στόχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» για τη μετοχή της Lamda αναμένει η Euroxx - Στα 14 ευρώ η τιμή στόχος
Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Lamda Development στα 14 ευρώ από 11 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx.

Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Lamda Development στα 14 ευρώ από 11 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx με το uspide να διαμορφώνεται σχεδόν στο 90% από τα τρέχοντα επίπεδα. Βασικός μοχλός για την περαιτέρω ανάπτυξη της εισηγμένης αποτελεί το project του Ελληνικού.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η Lamda προσφέρει σημαντική ευκαιρία αύξησης της καθαρής τρέχουσας αξίας (NAV), εκτιμώντας το περιθώριο ανόδου του NAV στο 78% εντός του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης του project του Ελληνικού.

Παράλληλα, από την εκτιμώμενη αξία των 2,5 δισ. ευρώ, άλλα 0,23 δισ. ευρώ (1,3 ευρώ ανά μετοχή, επί των 0,3 δισ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν το β' τρίμηνο του 2021) θα προέλθουν από την πρώτη φάση του έργου με ελάχιστο κίνδυνο εκτέλεσης, κατά τη Euroxx, καθώς προέρχεται κυρίως από τα δύο εμπορικά κέντρα και την προσοδοφόρα οικιστική ανάπτυξη, ενώ άλλα 105 εκατ. ευρώ (0,6 ευρώ ανά μετοχή) θα πρέπει να προέρχονται από την παραδοσιακή δομή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας, υποστηριζόμενη από την υποχώρηση του yield στο 6% από 7% (που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και συντηρητικό, δεδομένου ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι κάτω του 5%). Τέλος, επιπλέον ανοδική της NAV κατά 0,75 δισ. ευρώ (4,2 ευρώ ανά μετοχή) θα πρέπει να προέλθει από τη δεύτερη φάση του έργου του Ελληνικού.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Euroxx, η Lamda σχεδιάζει να προχωρήσει σε IPO για τα Lamda Mall το 2022, αποκρυσταλλώνοντας την κρυφή αξία και ανοίγοντας το δρόμο για τη διανομή μερίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider