Τα θετικά σημάδια για την παγκόσμια ανάπτυξη δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα θετικά σημάδια για την παγκόσμια ανάπτυξη δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,15 δολάρια και το Brent στα 83,52 δολάρια.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο μετά από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας καθώς τα θετικά σημάδια για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη υποστήριξαν τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας, ενώ η κρατική εταιρεία παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας, Aramco, αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του αργού.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε το Σάββατο την ψήφιση από το Κογκρέσο του νομοσχεδίου για τις υποδομές ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο εκτιμάται ότι θα τονώσει την ανάπτυξη και τη ζήτηση για καύσιμα.

Η ανάπτυξη των εξαγωγών της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, αλλά ξεπέρασε τις προβλέψεις, καθώς ενισχύεται από την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ενόψει των χειμερινών διακοπών και τις βελτιώσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού που επλήγησαν από τον κορονοϊό.

«Μπορούμε να περιμένουμε ότι η συνολική αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα συγκρατήσει τη ζήτηση ενέργειας», δήλωσε ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής εμπορευμάτων στη Phillip Futures στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι οι τιμές μπορεί να αυξηθούν περισσότερο.

Η Σαουδική Αραβία αύξησε αργά την Παρασκευή την τιμή του αργού για πελάτες της στην Ασία τον Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Η κίνηση της Aramco υποδηλώνει ότι «η ζήτηση παραμένει ισχυρή», καθώς ο παραγωγός του ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι εξαγωγείς πετρελαίου διατηρούν τα ηνία της προσφοράς, ανέφερε σε σημείωμα η ANZ Research.

Ομοίως, η ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών φαίνεται ότι θα ... απογειωθεί καθώς περισσότερες κυβερνήσεις διευκολύνουν τα αεροπορικά ταξίδια με μειωμένους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Τη Δευτέρα το πρωί (10:25 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,15 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,08% και το Brent στα 83,52 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,94%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Το σημερινό ράλι δεν κάλυψε της απώλειες της εβδομάδας

Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο μετά τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ δεν αυξάνει την παραγωγή, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider