Πετρέλαιο: Το σημερινό ράλι δεν κάλυψε της απώλειες της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Το σημερινό ράλι δεν κάλυψε της απώλειες της εβδομάδας
Καταγράφηκαν απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ράλι σημείωσε το πετρέλαιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής ανακάμπτoντας από την πτώση της προηγούμενης ημέρας, όπου η τιμή του άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Την Παρασκευή, τo αμερικανικό αργό στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο κατά 3,1% ή 2,46 δολάρια, για να κατασταλάξει στα 81,27 δολάρια το βαρέλι.

Παρά την άνοδο όμως, καταγράφηκαν απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε πτώση κοντά στο 2,8%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

«Συνολικά, δεν ήταν μια καλή εβδομάδα συναλλαγών για το πετρέλαιο» δήλωσε σχετικά ο Lukman Otunuga, manager και αναλυτής αγοράς στην FXTM.

Βολές Μπάιντεν κατά ΟΠΕΚ+

Υψηλότατους τόνους κατά της απόφασης του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου στα επίπεδα που είχαν συμφωνήσει οι χώρες του Οργανισμού τον περασμένο Αύγουστο χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια του Λευκού Οίκου για την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει τη μηνιαία παραγωγή πετρελαίου στα 400.000 βαρέλια, εν μέσω των μεγάλων αυξήσεων στις διεθνείς τιμές ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βολές Μπάιντεν  κατά ΟΠΕΚ+ - «Διακινδυνεύουν την παγκόσμια ανάκαμψη»

gazzetta
gazzetta reader insider insider