Ήπιες μεταβολές για το πετρέλαιο με φόντο τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές για το πετρέλαιο με φόντο τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ
Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν τα συμβόλαια πετρελαίου την Τρίτη.

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν τα συμβόλαια πετρελαίου την Τρίτη, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς οι traders αναμένουν τις αποφάσεις που θα λάβει ο ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη, εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων για αύξηση της παραγωγής περισσότερο από το αναμενόμενο.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ φαίνεται ότι απέτυχαν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες αυξήσεις παραγωγής. Μια έρευνα του Reuters που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα διαπίστωσε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ άντλησαν 27,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο. Αυτό είναι μόλις 190.000 βαρέλια παραπάνω την ημέρα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και λιγότερο από την άνοδο κατά 254.000 βαρέλια την ημέρα που επιτρέπεται βάσει της τρέχουσας συμφωνίας του ΟΠΕΚ+.

Ωστόσο, «η Σαουδική Αραβία και το Ιράκ έχουν την ικανότητα να αυξήσουν την παραγωγή», ανέφεραν στο Marketwatch οι αναλυτές της Zaner.

Έτσι, το αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 14 σεντς, ή 0,2%, για να φτάσει στα 83,91 δολάρια το βαρέλι μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιανουαρίου έκλεισε οριακά υψηλότερα με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 84,72 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider