Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή του OΠEK - Απώλειες 4,4% για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή του OΠEK - Απώλειες 4,4% για το φυσικό αέριο
Ανοδικά κινήθηκαν την Δευτέρα οι τιμές του αμερικανικού αργού, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν πως ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα διατηρήσουν ακέραια  την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις στην παραγωγή, παρά το γεγονός πως ήδη παρουσιάζεται μείωση των αποθεμάτων.

Ανοδικά κινήθηκαν την Δευτέρα οι τιμές του αμερικανικού αργού, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν πως ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα διατηρήσουν ακέραια την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις στην παραγωγή πετρελαίου, παρά το γεγονός πως ήδη παρουσιάζεται μείωση των αποθεμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσε κέρδη 0,47% ή 0,48 δολαρίων/βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 84,05 δολάρια/βαρέλι, αφήνοντας πίσω τα ισχυρά κέρδη της τάξης του 11% που κατέγραψε μέσα στον Οκτώβριο, πιάνοντας υψηλά 11 ετών.

Παράλληλα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιανουαρίου του ευρωπαϊκού αργού σημείωσε άνοδο 1,2% ή 99 σεντς/βαρέλι και έκλεισε στα 84,71 δολάρια/βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν σε υψηλό πολλών ετών την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνοντας ώθηση από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής του αντί να την αυξήσει λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια προσφορά. Διεθνείς παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο οργανισμός θα εμμείνει στο σχέδιό του για απελευθέρωση των 400.000 βαρελιών την ημέρα τον Δεκέμβριο και δεν θα λάβει αποφάσεις για μεγαλύτερες ποσότητες.

Τέλος, το φυσικό αέριο παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε νέες απώλειες 4,4% και διαμορφώθηκε στα 5,186 δολάρια ανά εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider