Πετρέλαιο: Άνοδος σε ημερήσιο επίπεδο - Απώλειες για την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος σε ημερήσιο επίπεδο - Απώλειες για την εβδομάδα
Οι απώλειες κατά 0,2% σε επίπεδο εβδομάδας «έσπασαν» το ανοδικό σερί των τελευταίων εννέα εβδομάδων.

Με θετικό πρόσημο ολοκήρωσε τη συνεδρίαση της ΠΑρασκευής το αμερικανικό αργό, παρά τις αρχικές απώλειες στην ημέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του OPEC+ για την παραγωγή πετρελαίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη.

Την Παρασκευή το βράδυ το αμερικανικό αργό έκλεισε με άνοδο 0,92% στα 83,57 δολάρια το βαρέλι, όμως οι απώλειες κατά 0,2% σε επίπεδο εβδομάδας «έσπασαν» το ανοδικό σερί των τελευταίων εννέα εβδομάδων. Για τον Οκτώβριο το WTI είχε άνοδο άνω του 11%.

Το Brent ολοκλήρωσε τη συνεδίαση στα 84,38 δολάρια το βαρέλι με οριακή αύξηση κατά 0,07%. Το συμβόλαιο σημείωσε πτώση 1,3% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ενώ σε μηνιαία βάση είχε άνοδο κατά 7,5%.

Τα στοιχεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το αναμενόμενο, στα 4,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Το Ιράν είπε ότι οι συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 θα επαναληφθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, φέρνοντάς το ένα βήμα πιο κοντά στην ενίσχυση των εξαγωγών πετρελαίου που τελούν υπό τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι προσδοκίες για την επιστροφή της προσφοράς του Ιράν στην αγορά βραχυπρόθεσμα φαίνεται να έχουν ξεθωριάσει.

«Η πιθανή επανέναρξη των πυρηνικών συνομιλιών με το Ιράν και η πιθανή επιστροφή του ιρανικού αργού πετρελαίου στις αγορές νόμιμα, φαίνεται να έχει κάνει τον κύκλο της», δήλωσε ο Jeffrey Halley από την OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider