Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και ΕΚΤ
Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Τελευταία ενημέρωση 17:00

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η νομισματική αρχή διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως ευρέως αναμενόταν.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 βρίσκεται στις 474,65 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,13%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 0,17% και διαμορφώνεται στις 15.679 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,37% στις 6.778 μονάδες.

Απώλειες 0,16% για τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 που υποχωρεί στις 7.241 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,13% και βρίσκεται στις 26.837 μονάδες.

Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,34% στις 9.002 μονάδες.

Εταιρικά νέα

Βουτιά άνω του 5% κάνει η μετοχή της VW, καθώς η κερδοφορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψε σημαντική μείωση κατά το γ' τρίμηνο του 2021, την στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές ελλείψεις σε ημιαγωγούς και άλλα εξαρτήματα που είναι κομβικά για την παραγωγή οχημάτων.

Παράλληλα, στον απόηχο της ανακοίνωσης της συνεργασίας με την Roche, η φαρμακευτική Zur Rose Group βλέπει τους τίτλους της να ενισχύονται σε επίπεδα άνω του 9%.

Σημαντικές απώλειες και για την μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού Shell, καθώς τα κέρδη στο γ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν χαμηλότερα του αναμενόμενου.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη γ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 5,31 δισ. δολάρια, την στιγμή που στο β' τρίμηνο είχαν διαμορφωθεί στα 5,53 δισ. δολάρια, ενώ κατά το γ' τρίμηνο του 2020 είχαν ανέλθει στα 955 εκατ. δολάρια.

Μάκρο

Μικρή αποκλιμάκωση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία κατά το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη η στατιστική αρχή της χώρας (ΙΝΕ).

Αναλυτικότερα, η ανεργία στο κράτος της Ιβηρικής διαμορφώθηκε στο 14,57%, όταν στο β' τρίμηνο το ποσοστό ανερχόταν στο 15,26%, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών που είχαν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έδωσε τον κατάλληλο χώρο για την ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider