Shell: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shell: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο γ' τρίμηνο
Σε επίπεδα κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell, στο τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σε επίπεδα κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell, στο τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη γ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων για 5,31 δισ. δολάρια, ενώ στο προηγούμενο τρίμηνο διαμορφωνόταν στα 5,53 δισ. δολάρια και στο προηγούμενο έτος στα 955 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε πως η παραγωγή πετρελαίου και αερίου μειώθηκε στο γ΄ τρίμηνο στα 2,08 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των τυφώνων που έκλεισαν τις υπεράκτιες πλατφόρμες της.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε νέους αυστηρότερους στόχους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τονίζοντας πως προτίθεται να προχωρήσει στη μείωση των εκπομπών ρύπων από τις λειτουργίες της και την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί κατά 50% μέχρι το 2030.

Τέλος, η Shell σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 20 δισ. δολάρια φέτος σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση ότι θα μείνει κάτω των 22 δισ. δολαρίων, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή της να διανείμει 7 δισ. δολάρια στους μετόχους της, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης στην ConocoPhillips όλων των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει στην Πέρμια Λεκάνη του Τέξας, ύψους 9,5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μπάσιμο» της Third Point στην Shell με 500 εκατ.δολάρια - Ζητά τη διάσπαση σε 2 νέες εταιρείες

Shell: Πουλά όλα τα assets της στην Πέρμια Λεκάνη αντί 9,5 δισ. δολ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider