Πάνω από τα 85 δολάρια το Brent - Ισορροπία στις τιμές θέλει η Σαουδική Αραβία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 85 δολάρια το Brent - Ισορροπία στις τιμές θέλει η Σαουδική Αραβία
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,84 δολάρια και το Brent στα 85,17 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σε υψηλά πολλών ετών την Παρασκευή με τις ανησυχίες για στενότητα στην προσφορά να τροφοδοτούν τις ανοδικές τάσεις. Οι δείκτες αναφοράς του Brent και του αμερικανικού αργού έχουν αυξηθεί περισσότερο από 65% φέτος και οι παραγωγοί μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους λαμβάνοντας υπ'όψιν τα νέα δεδομένα που δημουργεί η ενεργειακή κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed al- Ο Jadaan, σε παρέμβασή του στο CNBC είπε ότι εάν ο κόσμος δεν είναι προσεκτικός στις πολιτικές που θα ακολουθήσει αναφορικά με το κλίμα, θα μπορούσε να προκληθεί μια «ακόμη χειρότερη ενεργειακή κρίση».

«Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το τι κάνουμε για την επίτευξη των στόχων μας, μπορεί να καταλήξουμε σε μια πολύ σοβαρή ενεργειακή κρίση όπως αυτή που βλέπουμε τώρα ενώ θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη στο μέλλον», δήλωσε ο Mohammed al- Ο Jadaan, αν και σημείωσε ότι οι πολιτικές για το κλίμα είναι «πολύ σημαντικές».

Αναφορικά με τα ιδεατά επίπεδα τιμών, ο Al-Jadaan είπε ότι το βασίλειο δεν θέλει τις τιμές του πετρελαίου πολύ υψηλές ή χαμηλές. «Δεν θέλω μια τιμή που είναι πολύ χαμηλή, η οποία στη συνέχεια θα ακρωτηριάσει τις επενδύσεις και θα προκαλέσει σοβαρή ενεργειακή κρίση», είπε. Πρόσθεσε ότι οι «ακούσιες συνέπειες» των πολιτικών που επικεντρώνονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε μέρη όπως η Ευρώπη έχουν συμβάλει στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Μια «ισορροπημένη» τιμή πετρελαίου είναι αυτή που είναι καλή για τους παραγωγούς και τους επιτρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν στην προσφορά, αλλά δεν εκτροχιάζει την ανάκαμψη του κόσμου από την «πολύ καταστροφική κρίση του Covid-19», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13:23 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,84 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,53% και το Brent στα 85,17 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,66%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πού θα φθάσουν τελικά οι διεθνείς τιμές – Τι να περιμένουν οι Έλληνες καταναλωτές

Στα 3,2 δισ. ευρώ τα έσοδα για το κράτος από τις επιχειρήσεις εμπορίας πετρελαιοειδών

Η πτώση στα αποθέματα του πετρελαίου έδωσε ώθηση στην τιμή

gazzetta
gazzetta reader insider insider