Το profit taking «έσπασε» το σερί για το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το profit taking «έσπασε» το σερί για το αμερικανικό αργό
Διορθωτικές κινήσεις καταγράφηκαν στα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» την Πέμπτη

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφηκαν στα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προέβησαν και σε μερική κατοχύρωση κερδών μετά το ράλι που έχει καταγράψει τόσο το WTI όσο και το Brent.

Κάπως έτσι διακόπηκε το θετικό σερί 6 συνεδριάσεων που είχε διαμορφωθεί στο αμερικανικό αργό, κλείνοντας ωστόσο πάνω από τα 82 δολάρια.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το WTI έκλεισε με πτώση 1,1% ή 0,92 δολάρια, στα 82,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε κατά 1,4% ή κατά 1,21 δολάρια στα 84,61 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως την Τετάρτη το Brent έκλεισε στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2018.

Παράλληλα, η τάση για το αργό εξακολουθεί να παραμένει ανοδική για το υπόλοιπο του έτους» όπως ανέφερε η Louise Dickson, ανώτερη αναλύτρια για για το πετρέλαιο της Rystad Energy, σε σημείωμά της, χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση και μια πιο σφικτή πολιτική παραγωγής από τον OPEC+.

Ο Peter McNally από την Third Bridge σημειώνει πως «τα αποθέματα όλων των βασικών κατηγοριών έχουν ήδη προσεγγίσει ή πλησιάζουν χαμηλό πενταετίας για την εποχή ενώ η ζήτηση για βενζίνη και αποστάγματα έχει ανακάμψει πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα», σημειώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider