Η πτώση στα αποθέματα του πετρελαίου έδωσε ώθηση στην τιμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πτώση στα αποθέματα του πετρελαίου έδωσε ώθηση στην τιμή
ι τιμές του του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, αφού η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε εβδομαδιαία πτώση 400.000 βαρελιών στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αψηφώντας κάποιες προσδοκίες για εβδομαδιαία άνοδο. 

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, αφού η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε εβδομαδιαία πτώση 400.000 βαρελιών στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αψηφώντας κάποιες προσδοκίες για εβδομαδιαία άνοδο.

Η αγορά αργού βγαίνει από μια «κατάσταση υπερβολικής αγοράς» και μπορεί να δει τις τιμές να παγιώνονται, πριν να σκαρφαλώσουν υψηλότερα, δήλωσε ο Ταρίκ Ζαχίρ, διευθυντικό στέλεχος της Tyche Capital Advisors στο Marketwatch. Προσέθεσε επίσης ότι δεν θα εκπλαγεί να δει την κυβέρνηση Μπάιντεν να προσπαθεί και να πιέζει τον ΟΠΕΚ να παράξει περισσότερο πετρέλαιο ή να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για αποδέσμευση πετρελαίου από το στρατηγικό αποθεματικό πετρελαίου.

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 91 σεντς, ή 1,1%, φθάνοντας στα 83,87 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider